15 april 2021

Start in het Hart

Wil jij ook een eigen zaak in hartje Utrecht? Kijk dan eens op Startinhethart.nl en zie welke panden op dit moment beschikbaar zijn! En ga je hier van start, dan krijg je een gratis vermelding van je zaak op deze site!

Lees verder

Alles

Ondernemersverhalen

3 december 2021

Nieuw op de Steenweg: Bakkertje Bol

Op Donderdag 9 December opent Bakkertje Bol haar deuren op Steenweg 22. De bakkerij staat bekend om de ambachtelijke producten uit eigen bakkerij.

3 november 2021

Toegang horeca met polsbandjes

Of je nu de kroeg in gaat of een restaurant bezoekt, tegenwoordig kan dat alleen met je CoronaCheck-app. Om het makkelijk te maken, hoef je niet meer overal de app te laten scannen, maar kun je ook een polsbandje krijgen als coronatoegangsbewijs waarmee je overal naar binnen kunt. JE kunt dit bandje halen op 3 plekken in het centrum.

29 oktober 2021

‘Drie jaar garantie op kleding is uniek’

Op nummer 43 is Kate van start gegaan met haar winkel Katia & Bony. Klanten kunnen bij deze enthousiaste ondernemers terecht voor nacht en ondermode voor het hele gezin. Mocht het je te lang duren, dan kun je achter in de winkel rustig wachten en genieten van de muziek gemaakt door de man van Kate. Binnenkort wordt de winkel nog uitgebreid met tal van andere bijzondere producten die waarmee je een 'kleurrijke wereld creëert'.

26 oktober 2021

Intocht Sinterklaas met vaartocht & optocht

Op 14 november komt Sinterklaas aan in Utrecht. De Sint vaart onze stad binnen via de Vaartse Rijn en de Oudegracht. Vervolgens rijdt de goedheiligman op zijn paard naar zijn tijdelijke onderkomen in Utrecht: het Huis van Sinterklaas in het Catharijne Convent.

22 oktober 2021

Grootste fietsenstalling in het centrum geopend

De nieuwste, én grootste fietsenstalling van het centrum is geopend! Vanuit de fietsenstalling in House Modernes op de Lange Viestraat stap je nu zo binnen bij één de van vele (nieuwe) winkels in hartje binnenstad.

20 oktober 2021

Kleur de stad in de herfst, bewonder in de winter

Van 22 november tot en met 24 december zetten we 6 gevels in het centrum van Utrecht in het licht door middel van projecties. Kleur jouw favoriete gevel van Utrecht in en ook jouw kunstwerk wordt geprojecteerd.

17 september 2021

World Cleanup Day 2021

Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. In Nederland is het dit jaar de derde editie. Ook in onze stad gaan dan tal van mensen, groepen en verenigingen aan de slag om zwerfafval van straat te plukken of uit het water te vissen.

17 september 2021

De Nederlandse Filmroute, ook in het donker

NFF en Centrummanagement in samenwerking met LiGHT-UP Collective en Het Huis van Betekenis presenteert een speciale avondeditie van De Nederlandse Filmroute.

17 september 2021

Galerie SANAA presenteert Expositie ‘Fluidity’

Tot 16 oktober kun je bij Galerie SANAA terecht voor de expositie 'Fluidity'. Tijdens deze expositie kunt u de werken van Maarten Dekker, Florette Dijkstra en Annabelle Binnerts bekijken.

3 september 2021

Pure Coverz en Sus&So openen pop-up store

Op 5 september opent Sus & So samen met Pure Coverz een pop-up store op Oudegracht 186 (vlakbij Dille & Kamille). Je vindt in deze winkel een ruim assortiment biologisch en eerlijk geproduceerde kleding, ondergoed en bed- en badgoed.

25 augustus 2021

Struinen in de Tuinen Utrecht 2021

Een bonte verzameling van Utrechtse tuinen en bijbehorende optredens vormt het prachtige programmeringsboeket van Struinen in de Tuinen 2021. Meer dan tachtig Utrechters slaan zondag 5 september de tuinhekken open en toveren hun buitenruimte om tot podium, geheel coronaproof.

21 juli 2021

Filmtour speciale editie: Van Damascus naar Domstad

Op zaterdag 31 juli worden in het kader van de Filmtour op Domplein 4 weer twee intrigerende films vertoond. In deze speciale editie van Filmtour reizen we 'Van Damascus naar Domstad'. Dit alles is te beleven in een geheime filmtuin onder de Dom.

16 juli 2021

Onder & Op de Dom

De nieuwe tour ‘Onder & Op de Dom’ maakt het mogelijk in 60 minuten 2000 jaar Domplein te ontdekken door eerst de opgraving van DOMunder te bezoeken en vervolgens de lift naar de top van de Domtoren te pakken.

17 juni 2021

Comedy centraal Utrecht

Samen met Gemeente Utrecht en Centrummanagement Utrecht presenteert Filmtour Utrecht op 25 en 26 juni Comedy Centraal Utrecht, een verrassende combi van film en comedy in een leegstaand pand op de Steenweg met op vrijdag Jurgen van Ginkel en op zaterdag Vincent Geers.

17 juni 2021

Nieuwe pop-upstore op de Steenweg: SheepTickets

De Steenweg is weer een pop-upstore rijker. Op nr 22 heeft SheepTickets de deuren geopend. In deze winkel van Natuur & Milieu vraagt de organisatie aandacht voor de veel te lage prijs van vliegtickets en de klimaatschade die dit oplevert.

16 juni 2021

‘Dit is een heerlijke deze plek om te zitten’

“Mijn (haar)klanten kijken ook regelmatig naar de kleding en inmiddels komen mensen ook speciaal voor de kleding. Ik krijg genoeg aanloop, maar het is hier niet té druk. Dit pand heb ik gevonden op marktplaats en biedt precies wat ik zoek, tegen een hele goede huurprijs. Prima hier, al zou het voor de diversiteit goed zijn als de prijzen in hartje centrum betaalbaarder werden.” (Jacqueline van der Horst – Velvet, hair & vintage)

16 juni 2021

‘Verrast worden door bijzondere concepten’

“Bijna iedere winkelstraat kun je kopiëren en plakken naar een andere stad. Maar als je door de stad loopt, wil je verrast worden door bijzondere winkels. Je bent een schatzoeker. Winkelen is in De Rode Winkel een totaalervaring. We hebben bij de verbouwing stevig geïnvesteerd in duurzaamheid, zodat we een zo klein mogelijke voetafdruk achterlaten. Dat past bij wat we verkopen: geen massaproducten; broeken die lang meegaan.” (Daan Broekman – De Rode Winkel)

9 juni 2021

‘Straks genieten van een film en een drankje’

Robin Mol is beheerder van het 'theatercafé' in het voormalige UCK-pand op het Domplein. Terwijl de Domtoren goedkeurend op hem neerkijkt, serveert hij koffie en lekkers aan de creatieve mensen, bedrijven en genodigden die Domplein 4 bevolken. (Robin Mol - Café du Dôme)

9 juni 2021

‘Utrecht heeft het volume van een stad en het karakter van een dorp’

“Elkaar begroeten, dat is Utrecht. Dat heb je niet in andere steden in Nederland. Wij, de ondernemers in het Domkwartier, hebben goede contacten. We letten op elkaar en we helpen elkaar. Het is een kleine wereld in Utrecht. Ik voel me hier als ondernemer erg veilig en prettig.” (Amin Mayahi - Republic Dutch)

9 juni 2021

‘Ik ben thuis in twee stadskwartieren’

“Wat mij trekt aan het Universiteitskwartier is de reuring en de diversiteit aan mensen. Het is centrum maar er zijn bijna geen grote ketens. De Voorstraat is een prachtige locatie en ik zou nergens anders liever zitten dan hier. Geen straat in Utrecht kenmerkt zich zo door het unieke aanbod aan zaken.” (Hensley Dirks - Voortuin en Stathe)

9 juni 2021

‘Hier bouw je een band op met buurtgenoten’

“De Twijnstraat is een van de leukste winkelstraten van Utrecht. Een leuke winkelmix. Veel kleinere ondernemers en niet veel grote ketens. De toeristen die naar het museumkwartier komen zijn ook net wat anders dan de massatoeristen. Voor ons zijn al deze groepen heel prettig publiek.” (Kim en Linda Kuo - Bananas)

7 mei 2021

Goedkoop parkeren tijdens daluren in Q-Park La Vie

Winkelen in Utrecht kan extra voordelig als je in de ochtenduren komt. Tot en met 30 mei kun je namelijk tegen extra aantrekkelijke parkeertarieven parkeren in de parkeergarages van Q-Park.

15 april 2021

Koningsdag 2021 online en vanuit huis

Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag spelen zich ook dit jaar weer vooral online en rondom huis plaats. Dit jaar geen grote feesten op onze pleinen, maar wel veel andere activiteiten.

13 april 2021

Restaurant Maeve opent deze zomer de deuren

In de zomer van 2021 wordt restaurant Maeve geopend in Utrecht centrum. Het restaurant wordt gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in hartje Utrecht. Maeve is een casual fine-dining restaurant met een verfijnde keuken.

2 april 2021

Fieldlab Cafés 14 april van start in Utrecht

Van 14 tot en met 17 april doen vijf cafés in Utrecht mee aan het experiment waarbij TNO kijkt of en hoe gasten en het personeel zich houden aan de corona maatregelen.

19 februari 2021

Videoshoppen in het Unikwartier

Aanstaande zondag kun je via een video-call je favoriete winkeltjes op en rond de Voorstraat bezoeken vanuit je eigen huis!

18 februari 2021

Terrasuitbreiding verlengd tot 1 november

Zodra de coronamaatregelen versoepeld worden voor horecaterrassen, kunnen Utrechtse horeca ook na 1 april hun bestaande terrassen tijdelijk verruimen.

15 februari 2021

Tweetakt 2021 opnieuw verplaatst

Tweetakt staat dit jaar gepland voor de periode 26 augustus tot en met 19 september 2021. Hiermee is het festival voor de tweede keer verschoven naar later in het seizoen in verband met de meest recente corona-ontwikkelingen.

5 februari 2021

Locals Utrecht opent winkel

Locals Utrecht opent vanaf vandaag de deuren van hun eerste fysieke winkel. Koffie, broodjes, verse producten en daarnaast ook afhaalpunt voor Locals pakketten.

5 februari 2021

Start in het hart

Weet of ken je iemand die wil starten in het hart van het land? Houd dan startinhethart.nl in de gaten. Hier verzamelen wij panden die op dit moment beschikbaar zijn in het centrum van Utrecht.

2 februari 2021

Controle op veilig fietsgedrag

Handhaving en politie gaan vanaf maandag 8 februari handhaven op rijdend fietsverkeer. De inzet van de boa’s is bedoeld om verkeersveilig gedrag van fietsers te verbeteren.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A