Georganiseerde chaos


Het gaat lekker met de Streetfood Club. Het hippe restaurant op het Janskerkhof heeft nu al een flinke naamsbekendheid gecreëerd in onze stad en daarbuiten. Ze wonnen een Entree-award voor het beste restaurant van Nederland en zitten elke avond helemaal volgeboekt. En dit alles hebben ze in iets meer dan een jaar voor elkaar gekregen.

Wat doen/verkopen jullie?

“Het idee was om een restaurant te openen waar de hele dag door bedrijvigheid is. Dus veel gezelligheid en drukte. Ook een beetje chaos, maar georganiseerde chaos. We zijn elke dag van tien uur ‘s ochtends tot een uurtje of twee ‘s nachts open. Overdag hebben we het ‘All day brunch’-concept en het streetfood-concept hebben we in de avond met cocktails en andere lekkere drankjes. Het brunch-concept is dus echt met pannenkoeken en wafels. En ons streetfood bestaat uit gerechten van over de hele wereld.

We willen onszelf niet vastpinnen op iets. Nu hebben we veel Latijns-Amerikaanse en Aziatische gerechtjes. Het zijn kleine gerechtjes en het is echt bedacht om met elkaar te delen. Maar het kan ook zijn dat we binnenkort veel Israëlische gerechten hebben. Dat is een beetje een trend aan het worden, met veel groente en veganistische invloeden. We zijn best wel bezig met het vervangen van vlees en bedenken zelf veel dingen met groente. Maar mensen die veganistisch eten willen ook wel een keer junkfood en hoeven niet altijd gezonde dingen. We zijn heel erg op zoek naar dingen om dat te veranderen.”

Vroeger waren wij het kleine broertje van Amsterdam, nu komt Amsterdam hierheen.

Wat voegen jullie toe aan het Universiteitskwartier?

“Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik denk dat wij Utrecht op horecagebied wel een beetje op de kaart hebben gezet. Veel horeca-ondernemers uit het hele land komen bij ons kijken wat wij aan het doen zijn. Ook ondernemers uit Amsterdam, wat best bijzonder is. Vroeger waren wij het kleine broertje van Amsterdam, nu komt Amsterdam hierheen.

Ook denk ik dat wij een internationaal karakter toevoegen aan het Universiteitskwartier, iets wat toeristen heel erg aanspreekt. En dat internationale zie je niet alleen terug in het eten, maar ook in ons personeel. 30 tot 40 procent van ons personeel komt uit het buitenland.  We hebben koks uit Hongarije, Kroatië, Frankrijk en nog een heleboel andere nationaliteiten. Allemaal hebben ze andere dingen die ze meebrengen uit hun land en dat is heel leuk om te zien.

We maken wel duidelijke keuzes. De muziek staat ‘s avonds altijd iets harder bij ons, daar moet je van houden. Ook hebben we dus veel buitenlands personeel, wat mensen soms moeilijk vinden. Het is altijd vrij druk, dus ik zal niet zeggen dat dit voor iedereen is. Maar over het algemeen zijn de reacties heel positief.”

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?

“Ik denk toch wel het winnen van de Entree-award. Dat is een prijs voor het beste restaurant van Nederland. Een jury heeft ons gekozen uit vijf restaurants die in 2018 open zijn gegaan. Binnen het eerste jaar zo’n prijs ontvangen is wel heel bijzonder.. Het is heel erg tof om zo snel die erkenning te krijgen. Alles is heel snel gegaan. Utrecht hebben we nu, Nederland veroveren is de volgende stap. We zijn bezig om de Streetfood Club op te zetten in andere steden. Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag en Haarlem. Dat is allemaal niet zeker maar we zijn aan het kijken naar de mogelijkheden. Ik hoop over vijf jaar zes Streetfood Clubs te hebben.”

Je vindt The Streetfoodclub natuurlijk ook in de Winkelgids.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A