‘Drie jaar garantie op kleding is uniek’

Op Steenweg 43 is Kate van start gegaan met haar winkel Katia & Bony. Klanten kunnen bij deze enthousiaste ondernemers terecht voor nacht en ondermode voor het hele gezin. En mocht je liever wat anders doen dan een pyjama bekijken, dan kun je straks achter in de winkel rustig wachten en genieten van de muziek gemaakt door haar man die muzikant is. Binnenkort wordt de winkel nog uitgebreid met tal van andere bijzondere producten waarmee je een ‘kleurrijke wereld creëert’.

Het is best bijzonder, een winkel gespecialiseerd in pyjama’s en huiskleding, voor het hele gezin. En dan ook nog eens van een dusdanige kwaliteit dat de onderneemster drie jaar garantie biedt op de kleding. “Natuurlijk niet op de maat, maar zeker op de kwaliteit van de stof. In Turkije is het trouwens heel normaal om samen dezelfde ‘gezellige’ kleding te kopen. Ik ben benieuwd of dat hier ook gaat werken.”

Drie maanden de tijd heeft ze zichzelf gegeven om te kijken of haar fysieke winkel slaagt. Zo niet, dan blijft ze bij haar succesvolle webshop katiaandbony.nl. Gaat het lopen, dan is een tweede winkel al gepland. In Eindhoven om precies te zijn. En daarna nog drie elders in het land. Vijf winkels moeten het worden voor de geboren Turkse die een duidelijk plan heeft en de Europese merkrechten van Katia & Bony heeft. “Deze winkel is en blijft onze flagshipstore. Hier maken we reclame voor onze merken en proberen we dingen uit. Daarna kijken we verder. Zoals bijvoorbeeld in Spanje, waar we binnenkort ook van start gaan.”

Alev Kurmus, “noem me liever Kate”, woont al zes jaar in Nederland. Ze studeerde techniek en werkte vijftien jaar als IT-productmanager. Haar man is muzikant. Samen besloten ze met dit bedrijf te beginnen vanwege hun dochter. “We waren altijd opzoek naar goede kwaliteit van de stof van kleding. Hierdoor leerden we Katia & Bony kennen. We waren super blij met hun producten en besloten dit merk naar Nederland te brengen. Twee jaar geleden zijn we begonnen met met R&I en kregen we een distributie overeenkomst van Katia & Bony voor zowel Nederland als België.”

Naast deze merken heeft Kate ook haar eigen merk: GADJI. “Deze outwearcollectie is door mijzelf is ontworpen. De outwear en vergulde sieradencollectie zullen binnenkort in onze winkel verschijnen.

Katia & Bony is te vinden op katiaandbony.nl en ook te vinden op bol.com. GADJI volgt binnenkort.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A