Gestart in het hart: Prepshop

Twee weken is Prepshop op de Bakkerstraat nu geopend en Luuk van de Ruit is al helemaal thuis in het hart van Utrecht. De zaken lopen lekker en over media-aandacht heeft de eigenaar van de gloednieuwe winkel van prepshop.nl niet te klagen.

De webshop opende eerder een fysieke winkel in De Meern. Daar kwam echter hoofdzakelijk publiek dat gericht op zoek was naar spullen om te ‘preppen’. Mensen die de website al kenden al redelijk goed wisten wat ze nodig hadden. Luuk en zijn compagnon Jeroen Klaassen deden goede zaken in coronatijd. Precies de tijd dat ze de shop openden. Luuk: “In onze business werk het precies andersom: gaat er iets mis, dan gaat het bij ons goed…” Waar de coronacrisis hard inhakte op vele bedrijven, spinde een zaak als prepshop.nl garen bij de crisis. Immers: er waren genoeg mensen die gingen inslaan om het binnenshuis te kunnen volhouden.

“De coronacrisis is achter de rug, maar wij willen het grote publiek laten zien dat als zich ergens op de wereld een ordeverstoring voordoet je bij ons terecht kunt om te halen wat je nodig hebt om te overleven zonder hulp van buitenaf.” In de winkel kun je het zo gek niet verzinnen of is er: van waterfilters tot desinfecterende zeep, gevriesdroogd voedsel, maskers en overlevingspakketten, tot zonnepanelen en batterijen om het een week zonder stroom van buitenaf uit te kunnen houden.

En daarom was de keuze voor een winkel in het hart van Utrecht een bewuste. Luuk: “Ik wilde persé in het bekendste loopje van het Utrechtse winkelgebied zitten, waardoor we naast bezoekers die speciaal voor ons komen, er ook gewoon nieuwsgierige ‘shoppers’ binnenkomen.” En die bezoekers ontdekken dan dat de winkel meer dan alleen overlevingsmateriaal heeft: het is ook een uitstekend adres om kampeermateriaal uit te zoeken. Wel van de hoogste kwaliteit en het lichtste gewicht natuurlijk en alles is er natuurlijk opgericht dat je jezelf waar dan ook kunt redden zonder hulp van buitenaf.

Het werd dus de Bakkerstaat, en een pand met een betaalbare huur. Want dat was ook een van de voorwaarden. “Als je hoort wat sommige zaken hier in de buurt aan maandelijkse huurprijzen betalen dan vraag je je werkelijk af hoe ze dat doen. Dat wilden wij niet. De huurprijs die wij konden of wilden betalen moest wel in overeenstemming zijn met wat wij in onze zaak kunnen verdienen.” Het pand was uiteindelijk snel gevonden. Luuk schreef simpelweg een e-mail en verstuurde deze naar ongeveer elke makelaar in de buurt. “Van de elf reageerde er precies één: Molenbeek. Zij kwamen precies met dit pand en voordat het bordje te huur erop kwam, hadden wij het al gehuurd.”

En dat de keuze niet slecht is geweest, is te zien. Luuk is al dikke maatjes met de mede-ondernemers in de straat. Zo ook met nieuwe overbuurman Davide Nutile van Nuts Vintage die onlangs zijn deuren opende, voor wie hij tijdens ons gesprek een broodje bestelt.

Prepshop vond zijn winkel midden in Utrecht. Wil je nou ook starten in het hart van de stad, maar kun je wel wat hulp gebruiken tijdens je zoektocht? Ga dan naar startinhethart.nl. Je vindt hier een overzicht van panden die te huur staan en je vindt hier contactgegevens en uitleg over hoe wij je verder kunnen helpen.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A