Onder & Op de Dom

16 juli 2021

De nieuwe tour ‘Onder & Op de Dom’ maakt het mogelijk in 60 minuten 2000 jaar Domplein te ontdekken door eerst de opgraving van DOMunder te bezoeken en vervolgens de lift naar de top van de Domtoren te pakken.

Onder begeleiding van een gids dalen bezoekers tijdens het eerste deel van de tour af onder het Domplein, waar de oorsprong van Utrecht ligt. In de opgraving van DOMunder staat de bezoeker oog in oog met de archeologische resten van ‘Traiectum’, het Romeinse fort waaruit Utrecht is ontstaan. Ook maken ze kennis met de vele middeleeuwse tijdslagen en stort het schip van de Domkerk in, waarmee het Domplein ontstond.

Om te zien wat er van Utrecht is geworden, is het na het bezoek aan de opgraving van DOMunder tijd om omhoog te gaan. De lift brengt de bezoekers in drie minuten naar het platform op 100 meter hoogte. Hier kan worden genoten van een prachtig uitzicht over stad en regio. Het platform is gebouwd bovenop de imposante steigerconstructie die het icoon van de stad omringt vanwege een langdurige restauratie.

Onder & Op de Dom wordt de komende periode in ieder geval twee keer per dag aangeboden op dinsdag, donderdag en zaterdag. De ticketprijs bedraagt 20 euro per persoon. Uiteraard wordt de tour volledig coronaproof georganiseerd, met onder andere inachtneming van de 1,5 meter maatregel.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A