De smaak en het genot van de Franse keuken

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Brasserie Grace haar deuren opende. Dit ondernemersverhaal gaat over een ‘high end Franse brasserie’ gestart in het hart ondanks een lastige tijd. Brasserie Grace biedt een bijzondere en onderscheidende horecabeleving in een prachtig 19e-eeuws pand aan de Lange Nieuwstraat midden in het Museumkwartier.

Jacques Westerhoff en Ruben Hoogendijk zijn de twee ondernemers achter Grace, zij namen de stap om vlak na de eerste lockdown een crowfunding te starten en het idee uit te voeren waarmee ze al een tijdje rondliepen. En zodoende verwelkomde de Lange Nieuwstraat, na het vertrek van restaurant Noir weer een stijlvolle horecagelegenheid op nummer 88.

De ambitie van GRACE is om “TALK OF THE TOWN” te worden in Utrecht, waar met veel plezier een mooi ambacht uitgeoefend wordt.

Jacques en Ruben

“Brasserie GRACE is in gedachten ontstaan in juni 2020, de horeca was net weer geopend. Het werd ons duidelijk dat de horeca door veel gasten écht gemist werd. In onze beleving werd daar niet echt op ingespeeld door de horeca-exploitanten in het centrum van Utrecht. Wij misten de warmte en de hartelijkheid in de stedelijke horeca.” 

En zo werd Grace de zaak waar ze zelf graag naar toe zouden gaan. Een high end Franse brasserie. “Wij bieden onze gasten de smaak en het genot van de Franse keuken met uitstekende wijnen, elegantie, stijl en klasse van weleer in een decoratieve en huiselijk sfeer die aan de beleving van de ‘roaring twenties’ doet denken. Het aanbod van de producten en diensten creëert een gastervaring van: “ik wil hier meer van en ik kom terug”

Brasserie Grace in hartje Utrecht is de ideale ontmoetingsplaats om in stijl te lunchen, borrelen, dineren en na borrelen. Midden in het Museumkwartier op loopafstand van het Ledig Erf en de Domtoren.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A