
Spaanse invloeden in de horeca heb je genoeg. Zo zijn er in de Utrechtse binnenstad een flink aantal tapasrestaurants, van chique tot simpel. Los Amigos is daar niet mee te vergelijken. Ja, ze hebben tapas op het menu, maar daar houdt het op. Voor een glas Cava, een kleine en gezellige omgeving en gastvrije bediening zit je hier volgens bedrijfsleider Stijn wél op de goede plek.
Wat doen/verkopen jullie?
‘We zijn een authentiek Spaanse bar. We verkopen dus cava en tapas. Een champagneria bestaat al tientallen jaren in Spanje, vooral in Catalonië is dat heel erg in trek. En wij hebben geprobeerd om dat ook hier neer te zetten. We serveren allemaal kleine tapa en maken alles zelf. Een keuken hebben we niet echt, het wordt gewoon gemaakt waar je bij staat. We hebben twee soorten cava, een witte en rosé, die worden geïmporteerd uit Catalonië. Voor de rest hebben we ook biertjes. Heineken en drie verschillende Spaanse biertjes. En Spaanse frisdranken. We importeren alles. Dat draagt wel bij aan de kwaliteit van de producten. We zijn geen Nederlandse bar met een Spaanse inslag, maar andersom. De Nederlandse inslag zie je terug omdat in een echte champagneria alleen water en cava wordt geschonken en wij hebben wel wat meer dingen erbij gedaan, zoals koffie en biertjes.. Normaal kun je ook niet zitten maar wij hebben wel wat zitplaatsen.”
Hoe is Los Amigos ontstaan?
“De twee eigenaren waren afgelopen mei in een champagneria in Barcelona. Zij kwamen heel enthousiast terug en wilden dit concept graag naar Nederland halen. Toen er een locatie was gevonden hebben ze mij gebeld, ik kende hun al omdat ze ook eigenaar zijn van De Vrienden, waar ik een tijdje heb gewerkt. In september ben ik dienst gegaan, dus we zijn nu vier maanden open. Ik vind het echt supertof. We hebben een hele mooie tent neergezet, alles hebben we zelf gebouwd dus het is echt ons kindje. En ik sta hier met heel veel plezier elke dag. We hebben de Spaanse authenticiteit weten te bewaren en het huiskamergevoel erbij weten te creëren. Dat is wel echt tof. Ook horen we van Spaanse klanten vaak dat we het heel goed doen, ook al heeft niemand van ons Spaanse roots. Dus dat is ook wel fijn om te horen.”
Wat voegen jullie toe aan het Universiteitskwartier?
“We zijn echt een bar die hier nog niet zit. Als bar gaan wij denk ik heel anders met gasten om, heel informeel. We proberen gasten te herkennen als ze hier al eens zijn geweest. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Het is ook een beetje vakantie dichtbij huis. We horen van veel mensen dat het voelt alsof je in Barcelona zit, door de sfeer en de muziek. Dus dat is heel leuk. Vooral voor de mensen die het concept kennen is het een gevoel van thuiskomen en voor mensen die het concept niet kennen is het leuk om er kennis mee te maken. Ik denk dat het een toevoeging is voor mensen die houden van lekker eten en drinken maar niet te veel geld kwijt willen zijn. Mensen voelen zich snel op hun gemak, dat vind ik altijd heel leuk om terug te horen. De sfeer zou, naast het eten wat echt heel erg goed is, dus wel een reden zijn waarom mensen hierheen zouden moeten komen.”