Italiaanse sferen bij Nuts Vintage

Tekst en foto: Thijs-Jan Lanning

‘Mijn klanten krijgen persoonlijke aandacht’

Hij was 22 toen hij voor de liefde naar Utrecht kwam. Zes jaar later is die liefde verdwenen maar is Davide Nutile nog steeds daar. En de liefde die hij voor de stad ontwikkelde is alleen maar groter geworden. Die is zelfs zo groot dat de inmiddels 28-jarige Italiaan zijn eigen winkel heeft geopend in de Bakkerstraat: Nuts Vintage.

Sinds de winkel op 23 november zijn deuren opende is de gezellige Utrechtse een net zo fijne ondernemers rijker. Al staande in de deuropening is hij goed aanwezig. Samen met collega-ondernemers Francesco van Jos van Dijck en Luuk van de eveneens pas geopende Prepshop, is hij nu al een van de ‘gezichten’ van de straat. Luuk en Davide noemen elkaar inmiddels al vriend en voor elkaar wordt de lunch al geregeld.

Davide verkoopt in zijn winkel smaakvolle en kwalitatief hoogstaande vintagekleding en accessoires die hij inkoopt in landen als Italië, Engeland en de VS. Afhankelijk van de actuele trends en mode. En dat doe hij met liefde. Liefde voor kleding die hij met de paplepel ingegoten kreeg door zijn opa die kleermaker was. “Ik houd mijn hele leven al van shoppen en struinde als kind al door de garderobe van mijn opa om de mooiste stukken eruit te zoeken. En nu zit ik zelf ook in die wereld.”

Volgens de Italiaan onderscheidt zijn winkel zich door kwaliteit en persoonlijke service. “Ik bied echte ‘klantenservice’. Ik heb een eigen kleermaker en ik ben zelf zeer klantgericht.” En dat het met die persoonlijk aandacht van Davide wel goed zit, merkten de vele klanten die tijdens de eerste dag van opening zijn winkel bezochten. “Als elke dag zo is als die dag, dan hoor je mij niet klagen en ga ik goede zakendoen hier. Ik heb al een aardige community opgebouwd op social media, dus ik denk dat het wel goed komt.”

Gekomen voor de liefde, is de geboren en getogen Romein met Frans bloed van moeders kant, nu helemaal thuis in Utrecht. De stad die in zijn leven kwam door de liefde, krijgt de liefde nu van hem terug. “Ik hou van de sfeer in deze stad en ben hier helemaal thuis.”  

Nuts Vintage vind je op Bakkerstraat 10.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A