Makers en ambacht op een voetstuk bij Sûr Atelier

Op een prachtige locatie in het centrum heeft Sûr Atelier de deuren geopend. De duurzame en inclusieve winkel op Oudegracht 187 heeft als missie het op een voetstuk plaatsen van ambacht en makers. Na Haarlem is dit het tweede filiaal van de winkel.

Sûr Atelier ontwerpt Slow Fashion voor vrouwen en mannen die bij willen dragen aan een positieve sociale impact in de maatschappij. De makers zijn voornamelijk ‘nieuwe Nederlanders’ met een passie voor hun ambacht. Bij Sûr werken veertig mensen met een vluchtelingenachtergrond die op zoek zijn naar aansluiting in onze maatschappij.

Lara Scot heeft zich vanaf 2015 als vrijwilliger ingezet voor de vluchtelingen die in Haarlem werden geplaatst. Ze sloot ze zich aan bij Hotel de Koepel. Dit is een organisatie opgezet door vrijwilligers die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen in Haarlem. Door de vele ambachtslieden die ze tegenkwam die werkeloos thuis zaten, ontstond het idee om een bedrijf te starten met ambacht in de hoofdrol. Haar visie was dat het steeds belangrijker wordt om te laten zien waar producten vandaan komen als tegenreactie op de massaconsumptie. Zo is Sûr Atelier geboren. Lees op de website van Sûr het hele verhaal

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A