‘Hier bouw je een band op met buurtgenoten’

‘We zijn foodies in hart en nieren’

Kim en Linda Kuo vinden de Twijnstraat een van de leukste winkelstraten van Utrecht. Een leuke winkelmix, veel kleinere ondernemers en niet veel grote ketens. “Hier bouw je nog een band op met je buurtgenoten.”

“Dat maakt dat er een ‘buurtgevoel’ is, óók bij de ondernemers. De straat kent in normale tijden wel toerisme onder andere omdat het in het museumkwartier ligt, maar heeft vooral veel lokale klanten. De toeristen die naar het museumkwartier komen of specifiek naar de Twijnstraat zijn ook net wat anders dan de massatoeristen. Voor ons zijn al deze groepen heel prettig publiek.

We zitten wel in centrumgebied en hebben we wat aanloop van passanten, maar nog meer van buurtgenoten met wie we echt een band opbouwen. Het is heel leuk om mensen echt te leren kennen en ze bijvoorbeeld wekelijks terug te zien bij ons.”

“Met onze zaak gaat het naar omstandigheden redelijk. De eerste lockdown en de periode erna waren erg spannend, maar nu zitten we in een redelijk stabiele situatie. We weten nu dat we het hoofd boven water kunnen houden maar dat we verder weinig overhouden. Onze gezinnen, familie en wijzelf zijn gezond en dat is misschien nog wel belangrijker.

We hebben sinds de winter ons concept gewijzigd. Voorheen bevatte onze menukaart vooral veel kleine gerechten die je samen kon combineren tot een maaltijd. Er was altijd wel al vraag naar maaltijden bij ons, maar tot Covid kwam, was er niet echt noodzaak hiermee aan de slag te gaan. Sinds de eerste lockdown bestellen veel meer mensen vooraf, telefonisch. Bij gelijktijdige grote bestellingen was onze toenmalige menukaart niet heel praktisch voor ons. Beetje bij beetje zijn we ons concept gaan veranderen omdat we de verwachting hadden dat de Covid-situatie wel eens lang kon gaan duren en we echt Covid-bestendig wilden zijn.

We zijn heel tevreden met ons huidige aanbod: een wisselend assortiment van volwaardige verse maaltijden, dat tweewekelijks wisselt, en daarbij hebben een aantal voor-, bij- en nagerechten dat stabiel blijft. Om het wat makkelijker te maken voor degenen die keuzestress hebben, zijn er ook een aantal samengestelde menu’s voor 2 personen.”

“Bananas… geel van buiten, wit van binnen. Wij zijn in Utrecht komen wonen in 2001 om te studeren en zijn verknocht geraakt aan de stad. Utrecht is ons stadsie! We hielpen in onze jeugd thuis in het restaurant mee en daarna werkten we in verschillende restaurants in Utrecht. Op al deze plekken en van alle mensen die we onderweg tegenkwamen, hebben we geleerd lekker en goed te eten en te drinken.

We zijn foodies in hart en nieren en vragen ons wel tien keer per dag af: ‘wat zullen we nu eens gaan eten?’ We maken anderen graag blij met eten, drinken en service. We worden enthousiast van lekker eten en drinken en delen dit enthousiasme graag in onze Aziatische food shop! We maken alles zelf.”

“Wij zijn enorm trots op onze ontzettend mooie houten bar die is ontworpen en gemaakt door onze vriendjes, en op al onze huisgemaakte waren, waarvan een deel afkomstig is uit het receptenboek van onze ouders. Het is erg leuk om mensen kennis te kunnen laten maken met eten dat we vroeger thuis aten.”

Meer lezen over ondernemers en hun straat, of een pand vinden om zelf te starten in het hart? Kijk op startinhethart.nl

Tekst en foto’s: Thijs-Jan Lanning

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A