‘Dit is een heerlijke deze plek om te zitten’

“Mijn (haar)klanten kijken ook regelmatig naar de kleding en inmiddels komen mensen ook speciaal voor de kleding. Ik krijg genoeg aanloop, maar het is hier niet té druk. Dit pand heb ik gevonden op marktplaats en biedt precies wat ik zoek, tegen een hele goede huurprijs. Prima hier, al zou het voor de diversiteit goed zijn als de prijzen in hartje centrum betaalbaarder werden.”

Jacqueline van der Horst werkte vijftien jaar als kapster in de Schoutenstraat. Begin dit jaar opende ze haar eerste eigen zaak op de Oudegracht: Velvet hair&vintage. Ze zette daarmee een moedige stap als ondernemer in een moeilijke tijd. Maar corona kon haar niet weerhouden van haar plan om haar klanten niet alleen te verwennen met een haarknip- of verfbeurt maar ze ook nog mooie kleding aan te bieden. Vintage kleding wel te verstaan, want daar ligt naast knippen haar passie.

Ik krijg genoeg aanloop, maar het is hier niet té druk

Jacqueline van der Horst


Een geschikt pand in het centrum vond ze al snel op Oudegracht 325. Daar waar het net rustiger is, maar de zaak perfect op zijn plaats is. “Dit is een heerlijke plek om te zitten. Mijn (haar)klanten vinden het leuk en inmiddels komen mensen ook speciaal voor de kleding. Ik krijg genoeg aanloop, maar het is hier niet té druk. Dit pand heb ik gevonden op marktplaats en biedt precies wat ik zoek, tegen een hele goede huurprijs. Prima hier, al zou het voor de diversiteit goed zijn als de prijzen in hartje centrum betaalbaarder werden.”

Meer lezen over startende ondernemers, of een pand vinden om zelf te starten in het hart? Kijk op startinhethart.nl

Tekst en foto’s: Thijs-Jan Lanning

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A