Restaurant GYS



Duurzaamheid staat centraal bij Gys. Zowel in de keuken als in de bedrijfsvoering. Hier kan je terecht voor een casual hapje of drankje. Het zit tussen een snackbar en restaurant in; erg laagdrempelig dus.

Hoe is GYS ontstaan?
“Uit frustratie, verschillende eigenlijk: Ik kwam altijd in conflict met mijn werkgever en ik had altijd vegetarische vriendinnetjes die ik nooit mee uit eten kon nemen haha. Voorheen had je alleen maar salade geitenkaas en saaie quiches. Die vriendinnen hadden dus echt geen zin om met mij uiteten te gaan! Dat bracht mij aan het denken, ik vond die beperkte keuze best raar. Daarnaast ben ik altijd al bezig geweest met duurzaamheid, dat komt vanuit mijn studie Geologie. Ik merkte dat horecaondernemers alleen maar bezig zijn met geld verdienen en totaal niet met de juiste manier van bedrijfsvoering. Al die dingen die mij frustreerde heb ik bij elkaar gestopt. En daaruit is GYS  ontstaan. ”

‘Ik kon nooit mijn vegetarische vriendinnetjes mee uit eten nemen’

Waarom de keuze voor het Universiteitskwartier?
“In de tijd dat ik GYS opende had ik eigenlijk alle keuze voor de locatie. Ik koos voor het Universiteitskwartier om verschillende redenen: de (toen nog) lage kosten, in de buurt van het centrum en ik dacht dat studenten een doelgroep voor mij zouden zijn, dus wilde ik dichtbij de universiteitsbibliotheek zitten. Daarnaast dacht ik dat dit wel een leuke straat zou worden. En dat is het tegenwoordig ook, het is een enorme Dorpsstraat waar iedereen elkaar kent. ”

Waarom naar GYS?
“Wij zijn als enige in Utrecht 100% biologisch en voeren duurzaamheid door tot in het extreme. Als we bijvoorbeeld moeten kiezen voor winst of duurzaamheid dan gaan we altijd voor dat laatste.
Ook focussen we heel erg op de vegetarische/veganistische consument en houden we heel erg rekening met allergieën. Hier kan je gezond, lekker guiltfree eten!”

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A