Van Start in het Hart… Benjamins

11 januari 2023

Sinds een tijdje is de Steenweg weer een vintagewinkel rijker. Na een start afgelopen zomer op nummer 38 heeft Benjamins in november 2022 zijn intrek genomen op nummer 43.

Benjamins is niet de zoveelste vintagewinkel. Klanten kunnen hier niet alleen kleding kopen, maar ook brengen en laten vermaken tot andere producten.

En dat maakt het vintageaanbod in Utrecht nóg diverser want de grote hoeveelheid vintagewinkels in Utrecht laat zien dat dat er een verschuiving plaatsvindt van ‘fast fashion’ naar ‘slow fashion’. Het concept Benjamins is een samenwerking tussen textielinzamelaar Sympany en Jyoti Daalmans. Het grootste deel van de kleding is al eerder gedragen en bestaande materialen zijn de basis voor nieuwe producten. Zo werkt Benjamins aan een meer duurzame kledingindustrie.

Naast Benjamins gingen ook Casper, Lange Jansstraat 22; Fat Phill’s, Vinkenburgstraat 17 en Puik op de Minrebroederstraat van start in het hart. Kijk op www.startinhethart.nl voor de mogelijkheden om zelf te starten met een mooi initiatief. Het hele verhaal en meer ondernemersverhalen lees je op centrumutrecht.nl

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A