De Nederlandse Filmroute, ook in het donker

17 september 2021

Ook dit jaar weer loop je in Utrecht aan de hand van de Filmroute App langs locaties waar scenes uit Nederlandse films zijn op genomen. Dit jaar presenteren NFF en Centrummanagement in samenwerking met LiGHT-UP Collective en Het Huis van Betekenis presenteert een speciale avondeditie van De Nederlandse Filmroute.

Ontdek in het donker op maat gemaakte kunst­werken op de locaties waar scenes zijn opgenomen voor Amster­damned (Oudegracht), Phileine zegt sorry (Lichte Gaard), Kruimeltje (Vismarkt) en Mariken van Nieumeghen (Donkerstraat).

De Filmroute

Wie kent ​‘m niet: de beroemde gracht­en­scène uit Dick Maas’ Amster­damned? Opgenomen op de Oudegracht in Utrecht! De mobiele app Neder­landse Film­route neemt je mee op een wandeling door Utrecht, langs plekken waar beroemde Neder­landse film­scènes zijn opgenomen. Tussendoor even stoppen voor een kop koffie maakt het uitje compleet. Down­load hem nu: de app is beschik­baar voor iOS en Android.

De Nederlandse Filmroute is dit jaar uitgebreid met een extra locatie op de Ridderschapstraat voor de film de Oost. De app is beschikbaar voor Android en iOS en te downloaden op filmfestival.nl. Meer informatie en de app vind je hier

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A