Intocht Sinterklaas met vaartocht & optocht

26 oktober 2021

De dagen worden korter en de blaadjes vallen van de bomen. Het is tijd om over de komst van Sinterklaas te dromen! Op zondag 14 november 2021 vindt de Intocht van Sinterklaas plaats in Utrecht! We verwelkomen Sinterklaas en zijn Pieten met een vaartocht en optocht door de stad. Op deze manier is de intocht een feest voor jong en oud.

Dit jaar start de vaartocht bij de Oranjebrug. Daar vaart Sint om stipt 11:30u met zijn stoomboot Utrecht binnen. Zoek een fijn plekje langs de kant en begin maar vast met zingen. Rond 11:55u arriveert de stoomboot bij het Ledig Erf. Ook hier kun je een mooi plekje zoeken om te zwaaien naar Sint en zijn pieten. Vervolgens vaart de stoomboot de Oude Gracht af tot ongeveer 12:45u. Hier is meer dan genoeg plek om een glimp op te vangen van de goedheiligman en zijn gevolg.

Vervolgens staat om 13:15u een optocht op het programma, vol met gekke, bijzondere, muzikale en vrolijke acts door de stad. Samen met zijn paard Ozosnel en de Pieten trekt de Sint door de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, de Neude, Schoutenstraat, Oudekerkhof en Domstraat. Omdat de Sint aan het werk moet voor pakjesavond gaat hij snel door naar de Lange Nieuwstraat. Daar eindigt de optocht en is het tijd om afscheid te nemen van Sint en zijn Pieten.

De intocht wordt dit jaar een groot feest, maar wel zonder de gebruikelijke ontvangst in de Weerdsluis en een evenement op het Domplein. Zoek dus een mooi plekje uit langs de vaartocht of optocht! Zie ginds komt de Stoomboot, tot zondag 14 november!

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A