Koningsdag 2021 online en vanuit huis

Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag spelen zich ook dit jaar weer vooral online en rondom huis plaats. Dit jaar geen grote feesten op onze pleinen, maar wel veel andere activiteiten. Doe mee met De Utrecht Koningsdagsquiz op RTV Utrecht en Radio M Utrecht, dans thuis voor de stream van BEAT-RIX, luister naar de optredens in TivoliVredenburg, sla je slag tijdens de bingo door de Utrechtse Horeca via DUIC.nl of bekijk welke activiteiten er in jouw wijk worden georganiseerd. Een overzicht van alle festiviteiten vind je hier.

Ook de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei vinden dit jaar helaas weer plaats zonder publiek. Burgemeester Dijksma legt op 4 mei in de loop van de dag, samen met Klaas Taselaar namens het Utrechts verzet en zonder publiek, een krans bij het monument op het Domplein. Tevens worden in de loop van de ochtend bij alle monumenten in de wijken kransen gelegd door medewerkers van Stadsbedrijven. Stadszender UStad verzorgt ’s avonds om 19.50 uur een uitzending op radio en televisie met een toespraak van de burgemeester en de kranslegging op het Domplein.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept op om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Ook kunnen alle ‘blazers’ van Nederland op het Taptoe-signaal mee spelen vanuit huis of tuin. Op 5 mei kan de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons hebben bevrijd. Het Bevrijdingsfestival Utrecht organiseert de hele dag door een online festival.

In het belang van de volksgezondheid moeten we ook op Koningsdag, dodenherdenking en op Bevrijdingsdag de maatregelen volgen die nodig zijn om het coronavirus te stoppen. Blijf zoveel mogelijk thuis. Vermijd groepen en houd steeds 1,5 meter afstand tot elkaar.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A