Vier Utrecht Pride op 4 juni!

Na vele inschrijvingen heeft de organisatie van Utrecht Pride de vijftig deelnemende boten voor Utrecht Canal Pride 2022 bekend gemaakt. Op zaterdag 4 juni vaart een grote diversiteit aan organisaties door de Utrechtse grachten.

Naast een groot aantal deelnemers die zich al aangemeld hadden voor de afgelaste editie in 2020, heeft de organisatie enkele nieuwe deelnemers toegevoegd aan de kleurrijke parade door Utrecht. Zo varen bijvoorbeeld het nieuwe festival ‘Wat ben je mooi’ en de ‘Dusty Foundation’ mee op zaterdag 4 juni.

Robbert Kalff, voorzitter stichting Utrecht Pride: “De afwezigheid van 2 jaar heeft zijn sporen nagelaten, de zichtbaarheid van deze organisaties betekent veel voor de gemeenschap en is belangrijk om te erkennen, daarom zijn we erg blij dat we ze weer het mooiste ‘podium’ denkbaar kunnen geven. Acceptatie en erkenning begint met zichtbaarheid”

Het doel van de Utrecht Canal Pride is dan ook het zichtbaar maken van al die organisaties die zich het hele jaar op vele manieren bezig houden met de LHBTI+gemeenschap. Een onafhankelijke adviescommissie heeft zich over de inschrijvingen gebogen. Vervolgens is er een advies uitgebracht aan de Stichting Utrecht Pride, wat door de stichting ter harte is genomen. Bij de selectie van de deelnemers krijgen de van huis uit LHBTI+ organisaties voorrang op anderen, opdat de stichting deze graag dit podium biedt, en de stad en haar bezoekers kennis wil laten maken met de verscheidenheid aan organisaties die zich het hele jaar inzetten voor acceptatie en het welzijn van de LHBTI+gemeenschap. 
De vijftig deelnemers vind je op utrechtcanalpride.nl/

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A