Utrecht Kleurt de Stad weer!

Na een succesvolle editie in 2021 is Kleur de Stad dit jaar weer terug in het centrum van Utrecht. Van 9 december tot en met 8 januari toveren Mr Beam en Centrummanagement Utrecht dagelijks tussen 17 en 21 uur weer 7 gevels in het centrum om tot kleurplaat voor jong en oud.

De afgelopen weken konden Utrechters weer kleurplaten kleuren die tijdens deze periode worden geprojecteerd op de mooie gevels van Scotch&Soda, De Rode Winkel, Zizi Love, Ace&Tate, Telkamp modeschoenen, het stadhuis, Daen’s café en café Korter. Het kunstwerk ademt diversiteit en inclusie van de stad en is onder een breed scala aan instanties verspreid.

In totaal stuurden 903 mensen, van jong tot oud en van allerlei verschillende groepen uit de Utrechtse samenleving een kunstwerk in. De inzendingen zijn afkomstig van leerlingen van basis- en middelbare scholen tot HKU-studenten en studenten van het Grafisch Lyceum. Er zijn ook veel prachtige werken binnengekomen van onder meer vluchtelingen, eenzame (allochtone) ouderen, dagbestedingen en mensen met verstandelijke beperkingen. 

Kleur de Stad is een kunstwerk van Mr.Beam op initiatief en in opdracht van Centrummanagement Utrecht. Het project wordt gefinancierd door ondernemers en vastgoedeigenaren vanuit het Ondernemersfonds Utrecht en we brengen dit onder de aandacht van bewoners en bezoekers in partnerschap met Utrecht Marketing.

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A