Filmtour speciale editie: Van Damascus naar Domstad

Op zaterdag 31 juli worden in het kader van de Filmtour op Domplein 4 weer twee intrigerende films vertoond. In deze speciale editie van Filmtour reizen we ‘Van Damascus naar Domstad’. Tijdens deze Midden-Oosterse filmavond beleven de gasten live story telling van dichteres Randa Awad, muziek uit Libanon, huisgemaakte filmsnacks en het Oscar genomineerde meesterwerk “Capharnaüm. Dit alles is te beleven in een geheime filmtuin onder de Dom. 

Ga op reis met schrijfster en dichteres Randa Awad. Randa trekt mee je aan je mouw door haar lange, lange reis van Syrië naar Libanon en nu Zuilen. Daarna kijk je het adembenemende, harde en gevoelige meesterwerk ‘Capharnaüm’. Het verhaal van “Capharnaüm” speelt zich af in een vissersdorp in Libanon waar de hoofdrolspeler Zain rebelleert tegen het leven dat men hem probeert op te dringen. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn ware leeftijd, want Zain is bij zijn geboorte niet aangemeld. Ondanks het bittere bestaan van Zain en zijn lotgenoten, schijnt hoop in momenten van tederheid, liefde en compassie.   

Voor aanvang hoor je de muziek van de wereldberoemde Fairuz. Tijdens de film geniet je van een huisgemaakte Midden-Oosters filmsnack. Oosterse sferen dus in een heuse filmtuin onder de Domtoren. 

Zaterdag 31 juli 
Inloop: 21:00
Aanvang: 21:45
Locatie: Domplein 4
Tickets: 15,95 (incl. huisgemaakte film
snack)

Let op: beperkt aantal tickets verkrijgbaar.
Reserveren kan via: https://bit.ly/3kztMgb
Meer informatie: www.filmtour.nl

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A