Het piept, kraakt en schuurt in het misschien wel coolste centrumkwartier van Utrecht. En niet alleen tijdens ons event Unikwartier Schuurt, maar ook tijdens de wandeling die je door de buurt kunt maken en die je leidt langs een keur aan Utrechtse makers!

Prikkelende gedichten, schurende illustraties, rake quotes en delen van songteksten van Utrechtse maken onderdeel uit van de USchuurt Wandelroute door het Universiteitskwartier. Trek je lekkerste schoenen aan en trakteer jezelf op een mooie ervaring!

Daantje Bons

Lange jansstraat 12

Tom Strik

Voorstraat 4

Vrouwkje Tuinman

Voorstraat 12

Jan is de Man

Hardebollenstraat 7

DJ DNA

Predikherenstraat 19

Philipp Jordan

Nobelstraat 22

Soula Notos

Oudegracht 64

Magic Tom & Yuri

Oudegracht 50

KBTR

Oudegracht 8

Luuk Eijbergen

Nijntje Pleintje

Cliff van Thillo

Voorstraat 38

Hans Gommer

Voorstraat 46

Shari Klein

Voorstraat 104

John Coffey

Voorstraat 71

Roos Blufpand

Voorstraat 110

DIEHELEDING

Nobelstraat 4

Ronald Giphart

Drift 27

Argibald

Lange Jufferstraat 62

Leroy van de Vooren

Lange jufferstraat 58

Enne Koens

Wittenvrouwenbrug

Mokerjong

Lucasbolwerk (park)

Julie Huard

Nobelstraat 239

Vincent Bijlo

Nobelstraat 22

Koos Meinderts

Predikherenstraat 21

Ellen de Bruijn

Van Asch van Wijckskade 30

Studio Job, Joris & Marieke

Voorstraat 48

Jody Rouwenhorst

Wittevrouwenstraat 20

Jody over haar U Schuurtbijdrage: Does my beauty offend you.

“Ik voel me prachtig nu, maar ik ben zeker bekrast. Desondanks dat m’n kaak er ooit uit geslagen is, gaat het goed nu. Toen ik net in Utrecht kwam wonen, was ik bewapend met een taser en pepperspray. Ik heb er namelijk voor gekozen om mijn transitie heel en public te delen, het kwam op tv en paginagroot in de kranten en bladen. Goed bedoeld, bijna fataal.

Tegenwoordig ben ik blij dat ik van A naar B kan komen zonder geweld of scènes op straat. Ik voel me nu veiliger (in Utrecht) dan ooit tevoren. Dat is niet vanzelfsprekend als transpersoon. Ik hoef niet per se geaccepteerd te worden, maar getolereerd zeker wel. Je blijft met je poten van ons af.

Ik hoop dat mijn publieke transitie het voor volgende generaties “meiden” weer iets makkelijker heeft gemaakt om zo luid jezelf te zijn. Net zoals ik goed besef dat ik de al gebaande paden bewandel die mijn voorgangers hebben gecreëerd voor mij en mijn generatie. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het geweest moet zijn voor de LGBT personen in de afgelopen decennia. Ik heb zoveel respect voor hun.

Tegenwoordig leef ik wat meer in de luwte en kan ik eindelijk een beetje genieten van het geluk waar ik jaren voor heb moeten strijden.”

Be kind, it’s free (and cool!)

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A