Ontdek het Domkwartier

In het hart van de stad Utrecht ligt het historische Domkwartier. Met schilderachtige monumenten, authentieke winkels, bijzondere horeca en natuurlijk als kloppend hart het Domplein met stadsicoon de Domtoren. Of je nu afdaalt in DOMunder naar 2000 jaar geschiedenis of de 465 treden van de Domtoren beklimt met uitzicht over de hele stad en zijn omgeving, dit kwartier is een must tijdens je bezoek aan Utrecht.

Het kwartier strekt zich uit van het verborgen Broodhuis en Mariaplaats tot de Pieterskerk en het Hieronymusplantsoen. Vanaf het Domplein loop je zo naar de Oudegracht aan de Werf, Museum Speelklok en de Zadelstraat – de oudste bestrate winkelstraat van Utrecht. Aan het Domplein en in de straten eromheen, vind je genoeg restaurants, eetcafés en kroegen.

In het voorjaar wordt De Domtoren eindelijk verlost van haar stalen jas en kan iedereen volop genieten van deze Utrechtse parel. Een bijzondere gebeurtenis die het Domkwartier viert vieren met een expositie met werken van lokale kunstenaars en studenten van de HKU in 10 binnentuinen. De feestelijke opening van De Domtoren Ontrafeld is op 26 juni, tijdens de verjaardag van de Dom (703 jaar!)

Geselecteerd door de redactie

’t Oortje

Oudegracht 184

Boekhandel Steven Sterk

Servetstraat 3

Zuivelhoeve

Lijnmarkt 20

terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A