Atelier Jet & de Juffrouw is een samenwerking tussen Fairtrade edelsmeden Jet Bartman en Juffrouw Dubois. In het Utrechtse atelier smeden zij aan uiteenlopende collecties, sieraden, én aan een beter wereld.
Dagelijks werken zij, op ambachtelijke wijze, aan nieuwe ontwerpen, reparaties en sieraden, waarin het gebruik van verantwoorde materialen centraal staat. Jet & de Juffrouw werken met Fairtrade en gerecycled goud en zilver en streven naar een volledig duurzame productie.
Jet & de Juffrouw werken heel graag samen, maar hebben ieder hun eigen bedrijf, werkwijze en inspiratiebronnen. Dit vertaalt zich in uiteenlopende ontwerpen en stijlen. Het atelier biedt dus ruimte aan een gevarieerde verzameling sieraden en trouwringen.
Midden in het levendige winkel- en uitgaansgebied van Utrecht ligt het atelier waar Jet & de Juffrouw hun vak uitoefenen én hun collecties presenteren.
De rust van het 17e eeuwse, gewelfde souterrain past perfect bij het ambacht edelsmeden, dat minstens zou oud is als de plek zelf. Oude details als een gemetselde trap een waterput dragen daaraan bij.
In het atelier smeden Jet & de Juffrouw en geven ze hun liefde voor het vak door via workshops en cursussen.

plan je route
terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A