Dag van de Architectuur in Utrecht

18 juni 2022

ZET IN AGENDA

Op zaterdag 18 juni is de Dag van de Architectuur in Utrecht. Voor het eerst in twee jaar kun je weer een kijkje nemen in markante gebouwen en ontwikkelgebieden verspreid over de stad. Behalve openstellingen en rondleidingen organiseert Architectuurcentrum AORTA de Bike Talks! over het ontwerp van de fietsstad.

De Dag van de Architectuur is een landelijk evenement waarbij architectuur en ruimtelijk ontwerp in de spotlights worden gezet. Dit jaar kunnen architectuurliefhebbers en andere geïnteresseerden weer met eigen ogen een gebouw van binnen bekijken of deelnemen aan andere activiteiten. Op verschillende plekken in de stad zijn openstellingen en rondleidingen en vertellen architecten of andere betrokkenen meer over het ontwerp.

Open huis
Zo kun je de sfeer proeven in de Nieuwe Defensie van ontwikkelaar BPD waar volop wordt gebouwd aan een duurzame en autoluwe woonwijk. Of ga op safari in het Hof van Cartesius en maak op onorthodoxe wijze kennis met de proeftuin van circulair bouwen. Een doe-het-zelf ‘Centrum naar centrum fietstour’ leidt je langs architectonische blikvangers in de binnenstad en Leidsche Rijn centrum.

Bike Talks!
De avond voor de Dag van de Architectuur organiseert AORTA Bike Talks!, een proloog op de Spaanse wielerronde La Vuelta die dit jaar in Utrecht van start gaat. Vier sprekers nemen Utrecht wereldfietsstad onder de loep tijdens een leuke en leerzame avond waarin ze fietsen koppelen aan ontwerpen, gezondheid en ruimtegebruik.

Meer informatie
Het programma voor de Dag van de Architectuur wordt de komende periode aangevuld en vind je op www.aorta.nu.

AORTA
Architectuurcentrum AORTA is het onafhankelijk platform voor het ontwerp van de leefomgeving voor stad en regio Utrecht. Met een gevarieerde programmering betrekken wij een breed publiek bij het gesprek over de kwaliteit van de stad en de ruimte.

ZET IN AGENDA
terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A