Café Theater Festival 2022

30 april 2022 t/m 4 juni 2022

ZET IN AGENDA

Op 30 april, 7 en 21 mei en 4 juni vindt het Café Theater Festival weer plaats, vanwege de pandemie toch in een andere vorm. 24 nieuwe makers spelen nog steeds op 24 Utrechtse locaties, maar in plaats van in één weekend nu verspreid over 4 zaterdagen. Naast de klassieke bruine cafés en andere horecazaken, verbreedt het CTF zich dit jaar naar onder andere de bibliotheek aan de Neude, waar een prikkelarme performance plaatsvindt.

Hoewel het Café Theater Festival dit jaar niet in haar geplande vorm kon doorgaan, heeft de organisatie besloten om het festival te verspreiden over 4 zaterdagen in april, mei, en juni. Zo hebben toch alle makers de mogelijkheid om hun voorstelling te spelen.

Nieuwe makers

Het CTF is een springplank voor nieuwe makers in alle genres en stijlen. Zo hebben gevestigde namen als Anne Neuteboom, Club Gewalt en Kiki Schippers eerder een voorstelling gemaakt voor het festival. Deze editie presenteert het festival wederom een nieuwe lichting makers, waaronder dansers, operazangers en cabaretiers. Naast de binnenstad zijn er ook veel horecazaken in de wijk Lombok die dit jaar deelnemen, zoals Kopi Susu en Café Lombok. Tim Schouten verbindt de locaties aan elkaar, middels een luisterroute door de wijk.  

Kunst zonder drempels

Bij het Café Theater Festival staat ontmoeting tussen deze nieuwe makers en een groot en breed publiek centraal. Daarom halen we radicaal alle drempels voor de kunsten weg. Ons motto is: wie je ook bent, tijdens het CTF is er in jouw stamkroeg, favoriete koffietentje of rustige leesplek een voorstelling te zien. 

Kaarten reserveren voor het festival is niet mogelijk. Het CTF werkt met vrije inloop en Pay what you can achteraf. Bezoekers betalen namelijk naar draagkracht, na afloop van de voorstelling, 4, 7 of 10 euro. Kijk op www.cafetheaterfestival.nl voor het volledige programma.

ZET IN AGENDA
terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A