Zoeken

Nieuws

26 juni 2020

Tijdelijke uitbreiding voetgangersgebied centrum

Voetgangersgebied-binnenstad-groter-2020-06

Vanaf zaterdag 27 juni breidt de gemeente Utrecht stapsgewijs het voetgangersgebied in het centrum uit. Hiermee kunnen bezoekers en bewoners eenvoudiger afstand van elkaar houden en zodoende verantwoord blijven winkelen en wandelen in het centrum. De uitbreiding duurt vooralsnog tot 1 september 2020. In het najaar wordt bepaald of uitbreiding na november nodig blijft.  

De uitbreiding begint in de volgende gebieden: Neude oostzijde, Schoutenstraat, Annastraat, Korte Minrebroederstraat zuidzijde, Oudkerkhof, Servetstraat, Zadelstraat en Oudegracht tussen Hamburgerbrug en Smeebrug. In deze gebieden gaan dezelfde verkeersregels en venstertijden gelden als in het bestaande voetgangersgebied aan de westzijde van de Oudegracht.

Fietsen is in het uitgebreide voetgangersgebied zeven dagen per week niet toegestaan tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Om het parkeren van meer fietsen aan de randen van het uitgebreide voetgangersgebied mogelijk te maken, komen er extra pop-up fietsparkeerplaatsen op onder meer het Domplein, de kop van de Neude, de Mariaplaats, Janskerkhof en Vredenburg.

In de eerste periode worden de nieuwe regels door de verkeersbegeleiders zoveel mogelijk in overleg met bewoners en ondernemers uitgevoerd. Er worden geen boetes uitgeschreven. Net zoals in het bestaande voetgangersgebied blijft het nieuwe gebied bereikbaar voor nood- en hulpdiensten en de inzameling van afval.

 

Overige berichten

31 juli 2020

CZ@Home - Muziek uit eigen stadsie

Kijk vanaf zondag 2 augustus 16:00 uur naar een nieuwe aflevering van CZ@Home! Het belooft een écht Uteregs feest te worden met de beste muziek van Utrechtse bodem. Utrechts icoon Martin van Doorn neemt ons mee naar Café Ouwe Dikke…

24 juli 2020

Nieuwe tarieven P+R-garages

De vier P+R-garages in Utrecht krijgen nieuwe tarieven. Gebruikers die doorreizen naar de binnenstad betalen vanaf 1 september 2 euro per dag voor het parkeren. Voor het ov-deel kan de reiziger de eigen ov-chipkaart gebruiken of een los kaartje…

17 juli 2020

Nationale verkiezing favoriete Gouden Kalf-winnaars

Het Nederlands Film Festival (NFF) is 40 jaar en viert dat met de Top 40 favoriete Nederlandse speelfilms van het publiek. Om tot een Top 40 te komen van favorieten, nodigt het Nederlands Film Festival iedereen uit te gaan stemmen. Er kan worden…

03 juli 2020

Lekker op vakantie met Heirloom en Margaret Wines

Vakantie in Utrecht gaat dit jaar extra bijzonder worden. Heirloom Venue organiseert samen met Margaret Wines een zomer vol verrassende evenementen.

19 juni 2020

Op vakantie in Utrecht

Lekker op vakantie in de stad Utrecht? Dan is dit luxe arrangement iets voor jou.

19 juni 2020

Steeds meer winkels open tijdens koopavond

De eerste koopavonden in het centrum zijn, sinds ze weer werden ingevoerd, goed bezocht. Onder meer Grit Optiek, De Bijenkorf, Decathlon, Thom Broekman en De Rode Winkel openden de afgelopen weken weer hun deuren tijdens de koopavond.

18 juni 2020

‘Amsterdam en Utrecht door winkelaanbod populairst voor stedentrip’

Amsterdam en Utrecht zijn bij het hele gezin het populairst voor een stedentrip. Dat komt vooral door het winkelaanbod, blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

02 juni 2020

Utrecht is jarig!

Utrecht bestaat vandaag 898 jaar. Over precies twee jaar is het 900 jaar geleden dat Utrecht haar stadsrechten kreeg. In 2022 wordt dit gevierd van 2 juni (Stadsdag) tot 11 november (Sint Maarten), met een programma voor, door, met en van Utrecht.…

02 juni 2020

De Wijze Kater weer open

De Wijze Kater aan de Mariaplaats gaat weer open. De zaak krijgt echter wel een nieuwe insteek. Zo wordt het een plek waar veel verschillende ondernemers hun spullen te koop aan kunnen bieden.