Zoeken

Nieuws

08 november 2019

Route tweede etappe Vuelta bekend

Vuelta Hollanda

Utrecht heeft dinsdag de route van de tweede etappe van de Ronde van Spanje in 2020 bekendgemaakt. De renners rijden op zaterdag 15 augustus via de Biltsestraatweg de stad in en dan via een lus langs het Griftpark naar de finish op de Leuvenlaan in het Utrecht Science Park. Eerder was al bekend dat de etappe start in ’s Hertogenbosch en finisht in Utrecht.

Wethouder Klaas Verschuure (economische zaken) en voormalig profwielrenner en inwoner van Utrecht Stef Clement presenteerden de route dinsdag. Clement reed de Vuelta zes keer, waarvan de laatste keer in 2017. “Ik ben net in Utrecht komen wonen, dus ik kijk met extra belangstelling naar de route”, aldus Clement. “Er is een mooi parcours uitgestippeld met strakke wegen en mooie bochten.”

La Vuelta Holanda - Etappe 1

Volgens Verschuure is ook rekening gehouden met het publiek langs de kant. “Veel mensen kunnen komen kijken, zowel in de oudere wijken van de stad als in het nieuwe Utrecht Science Park”, zegt Verschuure. “Samen met de ploegenrijdrit die de dag ervoor wordt verreden, kan Utrecht zich van haar mooiste kant laten zien.” De renners komen de stad Utrecht binnen via de Biltsestraatweg. Vervolgens is de route: Sartreweg, Kardinaal de Jongweg, Eykmanplein, Blauwkapelseweg, Kleinesingel, Wittevrouwensingel, Biltstraat, Waterlinieweg, Pythagoraslaan, Archimedeslaan en de finish op de Leuvenlaan.

La Vuelta Holanda 2020
De tweede etappe leidt door drie provincies. Na de start in ‘s Hertogenbosch rijden de renners naar Utrecht via zeven gemeenten in Noord-Brabant. Bij Rhenen komt de route de provincie Utrecht binnen, om vervolgens via Achterberg, Elst, Amerongen, Overberg, Renswoude, Scherpenzeel (provincie Gelderland), Woudenberg, Maarn, Doorn, Driebergen, Zeist, nogmaals Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soesterberg, Huis ter Heide, Bosch en Duin en De Bilt te eindigen in Utrecht. De 75e editie van de Vuelta start vrijdag 14 augustus met een ploegentijdrit door Utrecht, zondag 16 augustus is een etappe met start en finish in Breda. De renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. Hierna gaat de Vuelta verder in Spanje.

La Vuelta Holanda - Etappe 2

Overige berichten

16 december 2019

(SPRINGERS) een begrip zowel binnen als buiten Utrecht

Als het om woninginrichting gaat is deze winkel op de Springweg 132 in de twintig jaar van haar bestaan een begrip, zowel binnen als buiten Utrecht. “(SPRINGERS) Stofferen staat samen met (SPRINGERS) Wonen al sinds het begin als een…

13 december 2019

Winterfeest in Utrecht

Als de feestverlichting wordt ontstoken, de blaadjes van de bomen vallen en het kouder wordt is het winterseizoen echt gestart. Vier het winterfeest in Utrecht met hartverwarmende activiteiten, ga samen lekker uit eten, vind mooie cadeaus en haal…

13 december 2019

Punte Juwelier zestig jaar thuis op de Choorstraat

Met een bijzonder en divers assortiment aan horloges en sieraden en een service waar de klant centraal staat, mag dit familiebedrijf met recht uniek worden genoemd. Ruud Reijers is de tweede generatie die deze winkel met veel plezier leidt.

29 november 2019

Ode aan het Vredenburgkwartier

Grenzend aan het vernieuwde Hoog Catharijne, heeft het Vredenburgkwartier een grote verscheidenheid aan winkels en horeca. Maar het Vredenburgkwartier is veel meer.

15 november 2019

Smartlappenfestival 2019

Samen mogen we weer janken, zingen en dansen bij de 29ste editie van het Smartlappenfestival Utrecht! Er is geen ontkomen meer aan, dus noteer nu 15-16-17 NOVEMBER 2019 in je agenda. Want in Utreg doen we alles samen, samen op het…

15 november 2019

Sinterklaas komt!

Op zondag 17 november 2019 komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd werd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een…

12 november 2019

Tweede Domtoren siert Hoog Catharijne

In samenwerking met de Stichting Utrechts Eigen Dom is er een tweede Domtoren geplaatst in Stadskamer in Hoog Catharijne. ’s Avonds wordt deze versie van de Domtoren prachtig verlicht. Tot en met 4 december 2019 kan worden genoten van een…

11 oktober 2019

Kom naar de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

Op zaterdag 12 oktober wordt de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis gevierd. Duik in het verleden van Utrecht tijdens een boordevol avond- en nachtprogramma met lezingen, talkshows, (VR) tours, muziek, exposities, theater en debat.

27 september 2019

Streekbierfestival Utrecht herfsteditie

Op 31 oktober, 1-2 en 3 november vindt de 11e editie van het Streekbierfestival plaats. Vier dagen lang genieten van meer dan zestig Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in dertig unieke cafés in het centrum van Utrecht.