Zoeken

Plan je bezoek

In Utrecht doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Eén van de genomen maatregelen is druktespreiding. Wanneer niet iedereen tegelijk zijn/haar boodschappen en benodigdheden komt halen, dan zijn we beter in staat de voorgeschreven 1.5 meter maatregel te hanteren.

Dus: vermijd drukte, kies een rustig winkelmoment. Geef elkaar de ruimte. Is dat niet mogelijk, kom dan op een rustig moment terug.

Hieronder staan de regels voor zaterdag 30 mei en maandag 1 juni 2020. Zondag 31 mei zijn de winkels gesloten in verband met Pinksteren. We verwachten dat het die dag niet heel druk wordt. Lees hier meer over de actuele maatregelen voor meer ruimte voor voetgangers in het centrum tijdens het Pinksterweekend.

 voetgangers-binnenstad-legenda

Daarnaast hebben we een schema gemaakt waarop je de maximale openingstijden van winkels en voorzieningen in het centrum kunt zien. Die van individuele winkels, horecazaken en culturele instellingen kunnen hiervan afwijken. Supermarkten hanteren meestal de ruimste openingstijden.

Het schema is gebaseerd op een sterk versimpeld druktebeeld per dag. De donkere kleur (druk) geeft een ander druktebeeld weer doordeweeks dan op zaterdag, daarom nog onderstaande ter verduidelijking.

Kijk voor de openingstijden van individuele ondernemers op de betreffende pagina van de winkel, horecazaak of culturele instelling op deze website.

Blokkenschema Piek- en Daluren

Klik op de afbeelding voor het volledige schema

Op maandag, dinsdag, woensdag, is het rustig tot redelijk druk in het centrum van Utrecht. We nodigen je dan ook van harte uit om juist op deze dagen of op de andere dagen wat vroeger in de ochtend langs te komen.

Onze bezoekerspiek is op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Probeer dit moment te vermijden en op deze tijden alleen de noodzakelijke boodschappen te doen.

CMU-2001-06-Deurmat-website


Er staan op verschillende plekken borden en er zijn verkeersregelaars en publieksbegeleiders die de route aangeven. Ook zijn er andere markeringen, zoals een voetgangersrotonde en lijnen op de weg. Is iets niet duidelijk? Vraag het een van de publieksbegeleiders.

Lees hier de laatste maatregelen voor een veilig bezoek aan het centrum.

 Poster A2_route_v4