Zoeken

Halen of bezorgen!

 Support Local

Zoals bekend heeft de horeca haar deuren moeten sluiten tot 6 april 2020 en voelen steeds meer winkels zich gedwongen hun openingstijden aan te passen. Veel ondernemers laten zich echter niet kisten en zoeken (en vinden) manieren om toch hun werkzaamheden voort te zetten om het hoofd boven water te houden. Eigen initiatief van ondernemers om hun bezoekers op andere manieren van dienst te zijn en van horecaondernemers om hun producten te laten afhalen of thuis te bezorgen, is natuurlijk prachtig.

Dus komen ook in Utrecht steeds meer restaurant en winkels naar je toe! En kan je bij steeds meer zaken afhalen, want dat mag nog wel. Laten we de ondernemers in het centrum helpen en eten en drinken blijven bestellen. We consumeren het allen thuis! Samen kunnen we dit.

Op dit moment stromen de initiatieven binnen en we werken er hard aan om hier zo snel mogelijk een overzicht te bieden van de alternatieven en initiatieven die horecagelegenheden bieden: thuisbezorgen, afhalen of welk originele idee dan ook.

 Visschersplein 75_Florent 01

Florent. De Franse bistro Florent bezorgt tegenwoordig ook heerlijke gerechten aan huis. Je kunt op vrijdagen en zaterdagen genieten van je favoriete diner. Ga naar de website.

 

Springweg 64_Restaurant Blauw 02

Restaurant Blauw.  Bestel je favoriete gerechten van restaurant Blauw in Utrecht! Met de afhaal-rijsttafel van dit indonesische restaurant maak je er thuis een feestje van!

 

Wed 3a_Bar Bistro Madeleine 004

Madeleine. Na een fantastische actie waarbij 4 weken lang elke dag gratis lunchgerechten in ziekenhuizen werden geserveerd, kun je nu zelf ook bestellen bij de Franse bistro Madeleine! Heerlijke gerechten en die er ook nog eens prachtig uitzien. 

 

 Voorstraat 86_Your Style

Your Style. De bedrijfs- en promotiekledingzaak Your Style heeft allerlei mooie acties bedacht om onder andere het UMC en de voedselbank te steunen. Help jij mee? Voor meer informatie ga naar hun website.

 

Cocon-e1588947900854-278x212

Cocon Utrecht. De dameskledingwinkel Cocon maakt er elke dag een feestje van! Shop online, de webshop wordt iedere dag bijgehouden. Daarnaast geven ze veel korting en showen de collega’s uit de winkel de items om jou inspiratie te bieden. Een pakketje wordt ook nog eens gratis bezorgd! Ga naar de webshop.

 

Socialdeal-Winkel-van-Sinkel-e1588949063164-278x21

Social Deal. Take away bij de Winkel van Sinkel! Via Social Deal bieden zij vanaf nu met korting heerlijke gerechten aan. Van woensdag tot zaterdag kun je thuis genieten van een Winkel van Sinkel-driegangenmenu tegen een heel fijn prijsje. Ga naar de website.

 

moederdag-e1588947620602-278x212

Hofman in huis.Verzorgde het café op het Janskerkhof al de vrimibo met je collega’s thuis, je kunt nu voor alle andere gezellige momenten bier en wijn bestellen via hun eigen webshop!

 

Winkel-van-Sinkel-278x212

Winkel van Sinkel. Haal je eigen bierproeverij in huis! Ga naar de Winkel van Sinkel en haal een geweldig lekkere bierproeverij af voor 20 euro! Proef een IPA, DayTime, 2x 12th of Never Ale en Little Sumpin’ Sumpin’, in een bijbehorend Lagunitas-glas! Ga naar hun website.

 

WakuWaku_Geel

WAKU WAKU biedt nu 3 verschillende heerlijke 3-gangen menu’s om thuis makkelijk op te warmen, voor de maximale restaurant beleving bij jou thuis! Daarnaast is het mogelijk tussen 17:00 en 21:00 jouw favoriete WAKU-klassiekers te laten bezorgen (of af te halen als dat beter uitkomt). Samen komen we deze periode gemakkelijk en vooral smakelijk door. Tot de volgende WAKU WAKU dus!  Meer op www.wakuwaku.nl

Screenshot_2020-04-24 MijnKroegie - Steun je favor

Mijn Kroegie. Steun je favoriete kroeg in Utrecht! Bestel een bierpakket en Mijn Kroegie doneert 15 euro aan je favoriete kroeg. Ga naar mijnkroegie.nl en bestel.

 

Picknickmand-de-Ontdekking-close-up-1024x768-1-278

De Ontdekking. Wil je even net doen alsof het ‘gewoon’ voorjaar is? Geniet dan van een volledig verzorgde picknick in je eigen tuin of op je eigen balkon! Het kan gewoon met ene rijk gevulde picknickmand van De Ontdekking op de Voorstraat. Kijk hier voor meer informatie.

 

Partner meet de maat

Partner meet de maat. Hoe meet je nou een nieuw kostuum aan terwijl je 1,5 meter afstand moet houden. Bij New Tailor hebben ze daar wat op gevonden: neem je partner of huisgenoot mee! Hij of zij meet, New Tailor doet de rest. Zes weken later is je nieuwe pak klaar! Voor meer informatie klik hier.

 

Choorstraat-34-36_Juwelier-Punte_JdH-278x212

Punte aan huis. De winkel van Punte Juwelier is met de nodige aanpassingen open, maar nu komt de juwelier ook aan huis in Utrecht en omgeving voor het bezorgen van een reparatie of aankoop. Voor meer informatie ga naar punte-juwelier.nl

 

GrachtenGalerie-278x212

GrachtenGalerie. Ook de dames van de GrachtenGalerie zitten gelukkig niet stil. Omdat ze vinden dat niemand zonder kunst hoeft te zitten, hebben zij een ruime selectie kunstwerken ‘gehamsterd’. Ze hebben verschillende manieren bedacht om ze te kunnen delen. Hoe? Kijk op de website of meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

venezia-ijs-278x212

Venezia bezorgt! Het lekkerste ijs van Venezia wordt nu ook thuis bezorgd. Natuurlijk kun je het ook zelf afhalen op de locatie op de Zakkendragerssteeg. Ga voor meer informatie naar www.venezia.nu

 

Lange-Elisabethstraat-01_Grift-Optiek_JdH-278x212

Grit open op afspraak.  Heb je een nieuwe bril of andere lenzen nodig? Grit Optiek is open op afspraak. Zo kun je privé shoppen bij de opticien. Je bent welkom van 12:00 tot 17:00 op dinsdag tot en met zaterdag. Voor meer informatie ga naar gritoptiek.nl

 

Van-De-Streek--278x212

vandeStreek deelt. vandeStreek bier doneert een deel van zijn webshopomzet aan horecazaken. Ze willen daarmee cafés en restaurants een vliegende start geven zodra de sluiting van de horeca wordt opgeheven. De webshopklanten bepalen zelf welke horecazaak zij met hun aankoop steunen. Voor meer informatie ga naar vanderstreekbier.nl

 

 Drop-Inn-278x212

Dropje? Het snoepwinkeltje Drop Inn biedt aan je favoriete snoep op te sturen. Deze kleine ondernemer heeft geen webshop., maar maakt het heel gemakkelijk: schrijf je mailadres op een briefje, gooi het door de brievenbus op Vinkenburgstraat 2 en Mary de Bruyn neemt contact met je op.

 

Screenshot_2020-04-10-nl_NL_446459_full-webp-WEBP- 

It's a Present!  Om er toch nog een feestje van te maken bezorgt It’s a Present tijdelijk alle cadeautjes in Utrecht gratis aan huis. Uiteraard ook met een kaartje erbij. Gebruik hiervoor de kortingscode ‘Utrecht’ bij het afrekenen. Voor vragen of hulp bij bestellen stuur een whats app berichtje

 

Spoorwegmuseum-278x212

Sporen vanuit huis! Gesloten, maar op de website is meer dan genoeg te beleven. Ontdek de wereld van het spoor vanuit huis! Op deze pagina vind je proefjes, een kleurplaat en bouwpakketten om je eigen trein te bouwen en kom je Thomas de trein ook nog tegen.

 

 Twijnstraat-39_Bananas_07_©TJLanning-278x212

Bananas! Je kunt nog steeds genieten van het heerlijke eten. Voorlopig alleen open op do, vrij en za van 15:30 tot 18:00uur en uitsluitend voor afhaal van vooraf geplaatste bestellingen. Bestellen kan in de winkel, telefonisch 030-2593908 of via @foodsy.app en @thuisbezorgd.nl

 

Hofman-Café-Utrecht-278x208

Hofman's vrimibo! Bestel een pakket en vier een virtuele Vrijdagmiddagborrel! Daarnaast steunen ze de creatieve sector met de Hofman Live Sessies! Luister in je eigen huiskamer naar de tofste opkomende acts die spelen vanuit hun eigen huiskamer.

 

brood-278x212

Pick up bij Moolenbeek. Veilig b(r)oodschappen doen bij bakkerij Moolenbeek. Bestel en betaal met ideal op www.bakkerijmoolenbeek.nl
Haal je bestelling op bij het bij de zijdeur van de bakkerij. Op zaterdag wordt ook bezorgd!

 

Decathlon-nl-Sport-voor-iedereen-278x212

Decathlon blijft open. Decathlon is open. De benodigde maatregelen zijn genomen om de winkels veilig te houden. Extra aandacht is er voor de 1 uur Click & Collect en 1 uur leveringservice om de tijd in de winkel zo kort mogelijk te houden.

 

AKO-278x212

Seniorenuurtje bij AKO. Speciaal voor alle senioren reserveert AKO een shop-uurtje van dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur. Zorgen doen we met elkaar!

 

Jamin-278x212

Jamin Bezorgt. Laat je paashazen, paaseitjes en al het andere lekkers van Jamin gewoon thuis bezorgen. Stuur een berichtje via WhatsApp en zij bezorgen jou een Vrolijk Pasen!

 

Rode-Winkel-278x212

Personal Shopper. De Rode Winkel verzint allerlei leuke initiatieven om toch hun klanten te kunnen helpen. Shoppen kan gewoon in de winkel of online via derodewinkel.nl.

 

katoenfabriek2-278x212

Katoenfabriek. Support jouw favoriete lokale ondernemer. Als je bestelt via de webshop ontvang je een tof shirt, je support een lokale ondernemer en je houdt de persen van de Katoenfabriek draaiende. Van ieder verkocht shirt gaat 10 euro naar jouw favoriete lokale ondernemer.

 

Kortjakje-278x212

Personal Shoppen. Bij Kortjakje tweedehands kinderkleding kun je op dit moment shoppen op afspraak. Je hebt dan dus de winkel voor jou alleen! Graag van tevoren bellen: 030 – 232 89 36. Ze kijken er naar uit om de deuren weer zo spoedig mogelijk te kunnen openen!

 

Schoenmakerij-t-Ambacht-278x212

Steun 't Ambacht. Om eigenaar Chris te helpen, hebben zijn buren nu de Schoenen Ophaal Reparatie Service bedacht: vrijwilligers halen schoenen gratis op bij mensen thuis zodat Chris ze kan maken. Bel naar de winkel (030 2433232) van 12.00 tot 17.00 uur of kijken op Facebook.

 

Savannah-Bay-278x212

Savannah Bay is open. Als je je goed voelt en toch even tussen de boeken wilt zijn, kom dan zeker langs. Wil of kun je niet naar de winkel komen, dan geven ze je met liefde leesadvies op maat via mail of telefoon. En je kunt de boeken ook (binnen Utrecht gratis!) thuisbezorgd krijgen.

 

Gewoon-mensen-die-mensen-willen-helpen-278x212

Mensen die willen helpen. Vooral in deze tijd zijn er veel gewone mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er meer mensen die bereid zijn dat handje te geven. Dit online prikbord is ontwikkeld om met elkaar in contact te komen. Samen helpen we elkaar, doe je mee?

 

dineren-doneren-278x212

Dineren=Doneren. Wees geen krent en red jouw favoriete eettent. Help je favoriete restaurant door deze zware financiële tijd heen. Doneer een gerecht, zo wordt dineren voor nu even doneren.

 

Ganzenmarkt 10_ Kinderboekwinkel Utrecht 02

Voorleesochtend. Zaterdagochtend is voorleesochtend bij de Utrechtse Kinderboekwinkel.  Ook nu. Elke zaterdagochtend wordt er een leuk boeek voorgelezen via facebook.  Voor leuke kinderboeken kun je ook naar hun website.

 

dikke-dries-tshirt-navy-logo-dikke-maat-m

Support Dikke Dries. Naast dat je al cadeaubonnen voor als de kroeg weer open is, kon kopen en een overlevingspakket vol hapjes en drankjes voor nu kunt bestellen, kun je nu ook Dikke Dries merchandise kopen! Altijd al zo’n shirt of hoodie van Nieuwe Dikke Dries willen hebben? Bestel hem nu en je helpt weer een cinoisch Utrechts bedrijf de crisis door! Kijk snel op de website van Nieuwe Dikke Dries of ga direct naar de bestelpagina.

 

De markt bezorgt

Help de markt! Lokale marktkramen zien een grote terugloop van klanten en markten worden gesloten vanwege de coronacrisis. Dit terwijl veel marktliefhebbers graag hun marktkramen ondersteunen door lokaal verse producten te kopen. De Markt Bezorgt verbindt marktkramen en marktliefhebbers met de Marktbox: een doos vol verse producten van de lokale markt, met de fietskoerier bij jou thuisbezorgd. Iedere week een andere box. Kijk snel en bestel op demarktbezorgt.nl

 

Utrecht verbindt digitale abri stadhuisplein

Utrecht Verbindt. Bezoek Utrecht ziet fantastische initiatieven ontstaan vanuit bewoners, ondernemers, vrijwilligers en liefdevolle mensen in Utrecht en biedt een mooi overzicht voor als je ook iets wilt betekenen of een helpende hand nodig hebt.

 

shutterstock_322426808

Steun de Keukens! Support your locals! Help je mee? Haal of bestel. Naast onze pagina’s vol initiatieven is er nu ook Steundekeukens.nl voor een overzicht van alle keukens die open zijn in deze tijd. Welke restaurants in Utrecht zijn nog open voor afhaal of bezorgen? Check het op de lijst van www.steundekeukens.nl of voeg een restaurant toe.

 

TivoliVredenburg 2 Foto Juri Hiensch

Popquiz TivoliVredenburg. Poppodium Tivoli organiseert een online popquiz. DJ St. Paul draait al jaren op donderdag de platen bij het Pop-O-matic feest en gaat nu de quiz presenteren. Een uur lang zullen bekende en minder bekende popnummers langskomen. Deelname is gratis en kan zonder inschrijving. De eerste popquiz is op 2 april om 20.00 uur. Klik hier om met de popquiz mee te doen.

 

BeerBiteBox-Pic

Beer&Bite Box. Proef mee met De Leckere! Elke vrijdagavond om 19:00 houden zij op Instagram bij @WerkspoorCafeDeLeckere live een bier tasting. Speciaal voor de gelegenheid is een Beer&Bite Box samengesteld met daarin 12 bieren én borrelhapjes. Deze Beer&Bite Box wordt alleen bezorgd in de gemeente Utrecht en aangrenzende gemeentes. Bestellingen worden elke woensdag, donderdag of vrijdag geleverd – zorg er voor dat jouw bestelling vóór vrijdag 08:00 ‘s ochtends binnen is zodat je dezelfde avond nog mee kan proeven.

 

Sanaa Virtuele tour

Virtuele tour Tekentaal. Ook tijdens de coronacrisis zit je niet zonder kunst. Galerie Sanaa geeft namelijk een digitale rondleiding nu het niet mogelijk is om bezoekers te ontvangen. Zo komt de expositie Tekentaal bij je thuis. De expositie bestaat uit tekeningen van Florette Dijkstra en Anna Frydman. Bekijk hier de rondleiding.

 

Bieb-online

Bibliotheek online. Omdat ook de Bibliotheek Utrecht de komende tijd dicht blijft, biedt het online een uitgebreid aanbod over boeken en informatie aan. Er zijn e-books, luisterboeken en er is hulp voor ouderen. Er waren veel activiteiten gepland rond de opening van de nieuwe bibliotheek in Utrecht, maar er zijn nu vervangende projecten. Bekijk het digitale aanbod op de website van de bieb!

 

Paushuize

Rondleiding Paushuize. Froukje van der Meulen, conservator van het Paushuize, gaat rondleidingen geven op haar eigen Twitteraccount. Het Utrechtse monument dat in 1517 is gebouwd door Adrianus de zesde, de enige Nederlandse paus ooit, zit volgens Van der Meulen vol verhalen. Dit doet zij als alternatief voor de maandelijkse gratis rondleiding die niet door kan gaan door de coronacrisis. Klik hier voor het twitter account van Froukje van der Meulen.

 

Lange Smeestraat 37_Café Derat_TJ Lanning

Stukje vloer van Café De Rat. Om tijdens de coronacrisis wat inkomsten te genereren verkoopt Café DeRat stukjes van de oude vloer. Het leek de eigenaar Erik Lebbing een mooi moment om de vloer te vervangen, omdat het café noodgedwongen dicht is. Omdat het café op 6 september haar 125-jarig jubileum viert, worden het jubileum-plankjes genoemd. De bovenzijde van de plankjes blijft onbewerkt, maar de onderkant wordt geschuurd en voorzien van een brandstempel met het logo van Café DeRat.

 

winkels open 2020-03 A

In de Zakkendragerssteeg zijn de meeste winkels ´s middags nog open. Kijk maar eens op de verschillende websites voor de actuele openingstijden per winkel en de mogelijkheden om online te bestellen.

 

DE_ZIJLIJN_BONTEHOND__DOX_2020CASPER_KOSTER-2

DOX streamt voorstellingen! Ook de voorstellingen van DOX gaan tot 1 juni helaas niet door. Maar DOX zit niet stil. Sinds deze week streamen zij levendigheid en power naar de huiskamers. Iedere woensdag zet DOX een nieuwe stream live en kondigt zij de stream van volgende week aan. Daarnaast startten zij een heuse digitale Flashmob Challenge met als hoogtepunt de flashmob voor jong en oud op zondag 29 maart om 17:00 uur via Zoom

 

 Fry local

Utrecht Fry Local Pakket Bestel vanaf 26 maart het Utrecht Fry Local Pakket, gevuld door Dapp Frietwinkel Utrecht & de Croquetten Boutique. Het pakket is voor 4 personen en bestaat uit verse voorgebakken friet, biologische mayonaise, 4 vlees of vega croquetten & mosterd. Je kunt zelf kiezen of je het pakket voor de frituur of voor de airfryer wilt! Klinkt goed toch? Het pakket kost 15,00 en is uit te breiden naar meer personen voor 4,00 per persoon. Bestellen werkt heel eenvoudig: Stuur vóór 15.00 uur een whatsapp naar 06-39 05 19 35 en geef door: Je naam, Telefoonnummer, Aantal personen, Vlees of vega croquetten, Frituur of airfryer, Dag van ophalen. Tussen 16.00 uur en 19.00 uur kun je het pakket afhalen. Bestellingen plaatsen is mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag.

Anas-Lams-Dis-logo-2019

ANA'S LAMS DIS / ANA'S KUZIN. Op het haardvuur geroosterde groente, Texels lamsvlees en andere huisgemaakte gerechten, kunnen worden thuis bezorgd of opgehaald. ANA’S LAMS DIS, Voorstraat 62 staat klaar met vernieuwde energie, passie en liefde om je Dis te bereiden. Geef je bestelling door via bezorgen.anaslamsdis.nl of 030-236 72 82. Bij iedere bestelling krijg je tapenade of een dessert van ANA’S! Open van maandag tot en met zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur. Voor acties en activiteiten houd website en Facebook in de gaten.

 

Oudegracht 340_Morren GalleriesMorren Galeries

Morren Galeries. Kunst voedt de ziel en verlicht de geest! Dankzij enkele extra maatregelingen, biedt Morren Galeries uitstekende (aangepaste) voorwaarden voor een veilig galeriebezoek. De openingstijden ingeperkt naar vrijdag, zaterdag en zondag om daarnaast tijd vrij te kunnen maken voor werken wij op afspraak zodat je in alle rust èn op elk gewenst moment alles in de galerie kunt bekijken. Er wordt gewerkt met deurbelbeleid: max. 3 bezoekers tegelijk binnen; gratis Thuisbrengservice: wanneer u iets naar uw smaak op onze site heeft gezien, komen wij dit werk bij u thuis op zicht brengen. De galerie wordt zo vaak en veel mogelijk geventileerd.

 

Freling&Freling

Freling en Freling Met alle liefde brengen ze je outfit thuis. Je outfit wordt bezorgd op een rekje en tijdelijk achtergelaten, zodat je in alle rust kunt passen. Wat je niet wilt houden wordt later weer opgehaald. Betalen via een Tikkie. Kledingzaak Freling en Freling op de Zadelstraat is altijd te bereiken via: 06-14660149.

 

localsutrecht

localsutrecht.nl Utrechtse makers zijn in nood! Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom hebben we een #supportyourlocals Utrecht pakket samengesteld met producten van: Roze Bunker, Buitengewone Varkens, Eleven Brewery, de Dyck, Nordkapp, Twisted, Koekfabriek, Vroeg en Broei. Support your locals en bestel via localsutrecht.nl!  Met dank: Twisted Jams @jamtwisted; De Dyck @de_dyck; Buitengewone Varkens @pigme; Eleven Brewery @eleven_brewery; Vroeg @restaurantvroeg; Broei @bouke_de_bakker; Nordkapp @nordkappcoffee; Lianne de Bie @liannedebie; SFYN NL @sfyn_nl; De Locals @localsutrecht; Koekfabriek @dekoekfabriek

 

 

 Café-atelier Lucas

Café-atelier Lucas op de Wittevrouwenstraat kun je op verschillende manieren steunen om de tijd tot 6 april door te komen. Bijvoorbeeld door je in te schrijven voor een te gekke workshop. Of door heerlijke huisgemaakte jam (€6,50 per pot) of goegevulde huisgemaakte granola (€ 5,95) te bestellen. Én door een tegoedbon te kopen voor als ze weer open zijn. Bestellen kan via info lucasutrecht.nl

 

TONIGUY-278x212 

TONI&GUY Utrecht is tot nader bericht gewoon geopend maar biedt wel een kortingsactie van 20% op alle behandelingen in iedere geval tot 6 april. Daarbij krijgen klanten een gratis goodiebag. TONI&GUY houdt zich streng aan de regels van het RIVM en kappersorganisatie ANKO met betrekking tot het Coronavirus.

 

shutterstock_322426808

Support your locals en Steun de Keukens Help je mee? Haal of bestel. Naast onze pagina’s vol initiatieven is er nu ook Steundekeukens.nl voor een overzicht van alle keukens die open zijn in deze tijd. Welke restaurants in Utrecht zijn nog open voor afhaal of bezorgen? Check het op de lijst van www.steundekeukens.nl of voeg een restaurant toe.

 

Helpdehoreca2

Meld je aan op Help de Horeca. De horeca is van iedereen. Laten we daarom samen de coronamaatregelen het hoofd bieden. Als partners van de horeca bundelen we onze krachten en starten we #helpdehoreca. Met #helpdehoreca roepen we Nederland op de horeca te steunen.

Horecaliefhebbers uit heel Nederland kunnen een waardebon aanschaffen bij hun favoriete deelnemende horecazaken. Zo dragen zij ondanks gesloten deuren toch een steentje bij en kunnen we straks weer samen de deuren openen en proosten op de toekomst. Aanmelden en meer info op www.helpdehoreca.nl

 

Hart voor Utrecht

Smulders Kookt, restaurant Rhodos en Café Het Hart slaan de handen ineen om het zorgpersoneel te ondersteunen! Er wordt een zwaar beroep op het zorgpersoneel gedaan. Aan het einde van de dag vinden ze vaak ook nog lege schappen in de supermarkt. Om ze toch een goede maaltijd te geven kun je nu op de website van Smulders Kookt een donatie doen. Elke donatie wordt door Smulders Kookt en restaurant Rhodos gebruikt voor maaltijden voor het zorgpersoneel. Zorgpersoneel kan op vertoon van een zorgpas een maaltijd afhalen bij Café Het Hart. Het aantal beschikbare maaltijden hangt af van de donaties. Het eerste afhaalmoment is vrijdag 20 maart tussen 15.00 en 19.00 bij Café ’t Hart op de Voorstraat. Een maaltijd wordt gemaakt voor €6,- maar iedereen kan zelf bepalen wat voor bedrag je wilt doneren. Vragen? Bel Iris op 06-42652031 of stuur een mailtje naar Hartvoordezorgutrecht gmail.com. Kijk voor meer info op https://www.smulderskookt.nl/doneer-aan-hart-voor-de-zorg/

 

Screenshot_2020-03-19 KECK LISA Utrecht op Instagr

Keck&Lisa. Bij Keck&Lisa op de Zadelstraat geven ze puzzels weg voor de zorg! “Verkoop of maak je zelf puzzels? Wij roepen iedereen op om puzzels te doneren aan verzorgingshuizen en zorginstellingen in je buurt! Een steuntje in de rug voor alle inwoners. En als dank voor zijn harde werk sturen wij er ook één naar Minister Bruins”

 

Jansveld 49_the Domestic Botanist 02

The Domestic Botanist. De winkel is helaas tot nader order gesloten. Maar gelukkig is daar de webshop! Marije heeft een chat- plug-in geïnstalleerd in de webshop, waar klanten terecht kunnen met al hun vragen. “Ik kan maten van kledingstukken opnemen, of bijvoorbeeld extra foto’s maken van specifieke details. Op deze manier hoop ik dezelfde service te bieden als normaal gesproken in de winkel.” Voor de komende periode is verzenden binnen Nederland gratis. Vul bij check-out code ‘GRATIS’ in en dan vervallen de verzendkosten.

Daarnaast is er een speciale WIN WIN voucher, waarbij je 10% extra waar krijgt voor je geld. Koop je bijvoorbeeld een bon van 50 euro, dan gooi ik er 10% bij op en wordt je cadeaubon 55 euro waard! De bonnen starten al vanaf 10 euro en zijn verkrijgbaar in de webshop. Meer hierover vind je in de nieuwsbrief: https://mailchi.mp/4de3c93d4235/how-we-deal-with-the-current-situation

 

Nobelstraat 215_ Luciano

Luciano IJssalon Utrecht, een ontmoetingsplek voor iedereen, waar je altijd met plezier naartoe gaat om een ijsje te halen. “Wil jij genieten van de lekkerste ijsjes als we weer open zijn en ons daarmee helpen deze periode door te komen? Je kunt dat doen door een van de onderstaande cadeaukaarten af te nemen. Het geld dat wij ophalen met de verkoop van cadeaukaarten gebruiken wij om onze vaste lasten te betalen en om er weer te kunnen staan als we weer open kunnen!”

Alle cadeaukaarten worden per post verzonden. Betalen doen we heel gemakkelijk via een tikkie of bancaire overboeking. In overleg kan er op afspraak betaald worden met pin. Je kunt je bestelling doorgeven op verschillende manieren: via whatsapp: 06-46 322 712, via Instagram: @Luciano_Utrecht, via facebook: https://www.facebook.com/LucianoIJssalonUtrecht/, via e-mail Utrecht ijssalonluciano.nl

Het kopen van meerdere IJS cadeaukaarten is uiteraard mogelijk!
5 IJS cadeaubonnen van 2 bollen. Kosten: € 10,- Waarde: € 13,-
Een IJS cadeaukaart: € 25,- Waarde van € 30,- (vrij te besteden, niet in 1 keer)
Een IJS cadeaukaart: € 50,- Waarde van € 65,20 + 2 IJS cadeaubonnen voor 2 bollen.

 

De Pizzabakkers Voorstraat

Ook bij de Pizzabakkers op de Voorstraat kun je helaas niet meer komen eten. Maar bestellen of halen kan natuurlijk nog wel. De Pizzabakkers zijn ontzettend dankbaar dat ze door mogen bakken voor afhaal en bezorgen. “Jullie bestellen of halen pizza’s af en wij waarderen jullie liefde en steun hierin enorm! Je kunt ons ook steunen door een waardebon voor jezelf te kopen of om cadeau te geven. Je bestelt ‘m via onze website. We hopen jullie snel weer te mogen ontvangen in de restaurants!” bestellen kan via: https://restaurant-butler.com/pb_voorstraat/nl/order/

 

Upbeatles 

Upbeatles. Ook de Upbeatles hebben al hun activiteiten voorlopig helaas moeten staken. Maar ook deze mannen gingen niet bij de pakken neerzitten en zochten naar oplossingen. En die hebben ze gevonden! Donderdagavond 19 maart vindt de eerste Upbeatles Op Je Scherm Quiz plaats middels een livestream op www.facebook.com/Upbeatles/

De livestream start rond 20 uur, de quiz een half uurtje later. Om deel te kunnen nemen heb je een internetverbinding nodig. Daarnaast een scherm met geluid om de livestream te kunnen volgen. Voor het doorgeven van antwoorden heb je één smartphone per team nodig. Deelname aan de quiz is helemaal gratis. Wel kun je een donatie doen aan Upbeatles via geef.nl. https://www.geef.nl/nl/actie/upbeatles

 

 Lange Elisabethstraat 20_Thom Broekman_JdH

Bij Thom Broekman wordt op dit moment keihard aan een webshop gewerkt. In november is de webshop van De Rode Winkel gelanceerd dus hier kunnen klanten wel online aankopen doen.

Nu al kan op afstand een aankoop worden gedaan. Hoe? Per telefoon, e-mail en whatsapp. Wij houden het artikel apart, sturen het op of brengen het langs. Indien gewenst bezorgen we zelfs al dezelfde dag binnen een straal van 7 km rondom de winkel, mits voor 16:00 uur besteld. Ook kunnen wij meer artikelen meenemen zodat je verschillende opties kunt passen. Betalen kan via tikkie of pin. Vragen? Stuur ons een Facebookbericht of Whatsapp (0620738392) of bel naar de winkel (030 233 63 51).

Het is ook mogelijk om je aankopen later in de winkel te doen. Hiervoor kun je waardebonnen online kopen (via de webshop van De Rode Winkel) of in de winkel. Wij storten 10% extra op de cadeaubon. Cadeaubonnen zijn alleen in de winkel inwisselbaar.

 

Bar Cava

Bar Cava is gestart met een Kaasfondue Deliveryservice! Bestellen kan via: info barcava.nl of whatsapp: 06-14460342 Geef je bestelling en telefoonnummer door, betaling gaat via Tikkie. Kijk voor meer info op barcava.nl, Facebook of Instagram

 

De Kargadoor

De Kargadoor is voor grote groepen gesloten, maar staat open voor andere initiatieven en alternatieven. Denk daarbij bijv aan livestreams om zo toch menselijk contact te organiseren. Heb je interesse? Neem dan contact op met Maarten Stockschen: 06-42537233 of maarten kargadoor.nl

 

 Black Brew_koffieloket

Gratis koffie voor zorg- en hulpverleners. Black Brew op de Willemstraat heeft een koffieloket geïnstalleerd om op een veilige en verantwoorde manier onze klanten te kunnen blijven bedienen en zijn geopend voor koffie to go en take out brunch. "Maar belangrijker: We willen graag een gebaar maken naar de mensen aan de frontlinie die onder grote druk moeten presteren. Daarom mogen alle zorg- en hulpverleners zich bij ons koffie loket melden voor een gratis bakkie koffie naar keuze. Deze actie duurt zolang wij het kunnen bekostigen. Take care, stay safe, keep cool!" www.blackxbrew.com