Zoeken

Eten & drinken

Restaurant Het Zuiden

Pure Smaken. Vis en vlees.

Openingstijden

Ma 11:30 - 23:00
Di 11:30 - 23:00
Wo 11:30 - 23:00
Do 11:30 - 23:00
Vr 11:30 - 23:00
Za 11:30 - 23:00
Zo 17:00 - 23:00

Restaurant Het Zuiden is van oorsprong een restaurant dat zich gespecialiseerd heeft in visgerechten. Het menu biedt een ruime keus aan schaal- en schelpdieren en buiten de kaart om dagelijks verse vis zoals tarbot en zeetong. Neem plaats aan de mooie ronde tafel naast het homarium met verse kreeft.

VLEES.

Naast de ruime keus aan vis staat ons restaurant vooral bekend om zijn côte de boeuf dry aged vlees en tomahawk steak. Het vlees is minimaal 21 dagen gerijpt in ons eigen rijpingskast met als resultaat een zeer mals stuk vlees. Het gewicht is mooi voor een tafel van twee en zelfs voor de een echte vleeseter een uitdaging. Kies je vlees uit ons dry age kast.

STREEKPRODUCTEN.

De gerechten op de kaart zijn internationaal – mediterrane, een afspiegeling van het keukenpersoneel. Op de kaart vindt u ook producten uit de streek en Hollandse bodem terug zoals onze vlees uit de maas-driehoek, kaas uit Utrecht, geweldige oesters uit Zeeland en speciaal bier van Maximus brouwerij uit Leidsche Rijn.

GROEPEN.

Groepen ontvangen we in onze besloten ruimte voor lunch, diner, borrel of vergadering. Afhankelijk van uw wensen zullen uw event op maat leveren. In deze ruimte is tevens airco aanwezig. Een korte impressie van 30 seconden; https://www.youtube.com/watch?v=NrDGx6sU9Yk

WIJN-EN BIERKAART

De wijnkaart biedt keus uit 24 heerlijke wijnen uit Italië, Spanje, Frankrijk en Zuid-Afrika, waarvan er 15 ook per glas te bestellen zijn. Informeert u ook naar onze speciale wijnen buiten de kaart. Gaat uw voorkeur uit naar bier, de bierkaart heeft 15 verschillende biersoorten.

BEREIKBAARHEID.

Restaurant Het Zuiden is gevestigd in hartje Utrecht. Op loopafstand van Utrecht CS, TivoliVredenburg, het BeatrixTheater en overdekte parkeerplaatsen (hoog catherijne p6 en springweg)