Centrum Well is gevestigd op een van de mooiste plekjes van Utrecht: het Doelenhuis, een voormalig klooster in het centrum van de stad. Onze zaal kijkt uit op de oude kloostertuin, die nog steeds de weldadige rust van het klooster uitademt, ook midden in het drukke bruisende Utrecht.
Op zoek naar een cursus, workshop of bedrijfstraining taijiquan (tai chi), qigong of mediatie? Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Ook is onze prachtige zaal te huur voor eigen activiteiten.
Taijiquan is een uiterst weldadige methode voor het verwerven van harmonie en evenwicht. Praktisch gezien is het een ideale manier om een verloren gegaan contact met je lichaam te herstellen. De principes zijn op allerlei gebieden toepasbaar, zoals bijvoorbeeld – andere sporten, bij het zaken doen of tijdens interactie tussen mensen. Het plezier in bewegen wordt vergroot omdat de bewegingen fraai zijn om te zien en een weldaad voor het lichaam zijn.
Qigong is een begrip dat vooral gebruikt wordt om oefeningen aan te duiden die je helpen om je levensenergie te cultiveren. Hoewel er ook martiale qigong bestaat, wordt qigong meestal beoefent met als doel het versterken van de gezondheid. Er zijn qigongseries die al meer dan duizend jaar worden beoefend, b.v. de baduajin. Qi is eigenlijk alleen maar te ervaren in het hier-en-nu. Vandaar dat qigong een totale meditatieve bewegingskunst is.

plan je route
terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A