Veiligheid

Veiligheid in de historische binnenstad van Utrecht

Dagelijks begeven zich duizenden mensen naar de historische binnenstad van Utrecht om te werken, te winkelen, voor toeristisch bezoek of om uit te gaan. Daarnaast wonen er vele mensen in de binnenstad. Met zoveel mensen bij elkaar is veiligheid een belangrijk aspect van wonen, werken en recreëren in de stad.

Bewonersmeldingen Utrecht (BMU)

Gemeentelijke diensten zoals Stadswerken, Toezicht en Handhaving en de Utrechtse Wijkbureaus bepalen hun inzet en prioriteiten mede op basis van het aantal meldingen dat over een kwestie binnenkomt. Daarom is het belangrijk dat u als ondernemer, bewoner of bezoeker, overlast die u ervaart in uw winkelgebied meldt. Bewoners én ondernemers zijn 'de ogen en oren' van de wijk. Hebt u in de omgeving van uw winkelgebied een gat in het trottoir of de rijweg gezien? Of hebt u zwerfvuil, een kapotte lantaarnpaal of een omvergereden verkeerspaaltje opgemerkt? Meld dit dan bij de gemeente zodat er actie kan worden ondernomen. 

Hoe geeft u een melding door?

  • Online via www.utrecht.nl of door een e-mail te sturen naar bewonersmeldingen utrecht.nl
  • Telefonisch via het nieuwe nummer 14 - 030 (het oude nummer : 030 - 286 00 00 werkt ook nog maar is voornamelijk bedoeld voor contact vanuit het buitenland) (maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur, op donderdag tot 21.00 uur)
  • Via uw smartphone via de app Buiten Beter

Uw melding wordt in alle gevallen ingevoerd en krijgt een uniek nummer waarmee u de status van de melding kunt opvragen bij de gemeente. Vraag zo nodig naar dit nummer en noteer het. Uw meldingen worden zeer op prijs gesteld!