Tip voor de kestvakantie: Modern Love

11 december 2021 t/m 28 december 2021

Locatie: IMPAKT en Centraal Museum

ZET IN AGENDA

Hoe is het gesteld is met liefde en romantische relaties in tijden van internet en social media? Tijdens de kerstvakantie kun je bij IMPAKT en het Centraal Museum de tentoonstelling Modern Love (or Love in the Age of Cold Intimacies) bezoeken met een van de speciale rondleidingen of tijdens een van de extra openingsdagen 💕

Modern Love rondleidingen*

  • zaterdag 11 december, 14:00 uur
  • zaterdag 18 december, 14:00 uur

* De rondleidingen starten bij IMPAKT aan de Lange Nieuwstraat 4, Utrecht, en brengen je langs beide tentoonstellingslocaties: IMPAKT en het Centraal Museum.

Extra openingsdagen met kerst

  • 21 en 28 december


Digitale technologie en consumentisme hebben liefde en sociale relaties veranderd, en de virtuele ervaring doet de grens tussen het privé- en publieke domein vervagen. Dit heeft zijn invloed op hoe we communiceren en met elkaar omgaan, vooral met degenen die het dichtst bij ons staan.

Internet en social media bieden een podium voor manifestaties van niet-heteronormatieve identiteiten, van alternatieve vormen van verlangen en hoe je je gedraagt. Maar tegelijkertijd zijn ze een voedingsbodem voor pathologieën als narcisme, obsessieve zelfmanifestatie, digitale verslaving en het vermarkten van emoties. De vermenging van werkelijkheid en fantasie heeft geleid tot complexe psychologische en relationele verwarring. Modern Love onderzoekt deze en vele andere hieraan gerelateerde verschijnselen.


Met kunstwerken van: Laura Cemin, Kyriaki Goni, David Haines, ​​Juliet Jacques, Mahmoud Khaled, Lauren Lee McCarthy, Maria Mavropoulou, Kyle McDonald, Marge Monko, Peter Puklus, Marijke de Roover, Margaret Salmon, Hannah TotickienDries Verhoeven; in dialoog met historische en hedendaagse kunstenaars uit de collectie van het Centraal Museum: Hendrick Bloemaert, J.H. Moesman, Marléne Dumas, Sanam Khatibi, Duran LantinkenRory Pilgrim.

Lees meer over Modern Love: impakt.nl

ZET IN AGENDA
terug naar boven 30570F03-7F2B-4F39-A60C-C00650622D8A